Fűszeres cornbread szeletek, rusztikus tálalásban, aranybarnára sülve

Cornbread fűszeresen

A cornbread, azaz kukoricalisztes kenyér, az amerikai déli konyha egyik legismertebb étele, amely gyorsan népszerűvé vált az egész világon. A fűszeres változat különleges aromákkal gazdagítja a hagyományos receptet, és kiváló választás lehet grillezett húsok, zöldséges ételek vagy akár önálló fogásként is. A chili, a fokhagyma, a rozmaring és az oregánó harmonikus keveréke pikáns, mégis lágy textúrát eredményez. Tökéletes választás baráti összejövetelekhez vagy gyors vacsorákhoz. Ha még különlegesebb élményt szeretnél, szórd meg a tetejét reszelt sajttal, amely ráolvadva még gazdagabbá teszi az ízélményt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Liszt
150 g Kukoricaliszt
2 ek. Sütőpor
1 tk.
2 ek. Cukor
240 ml Tej
50 g Vaj
2 db Tojás
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Chilipehely
1 tk. Rozmaring
1 tk. Oregano

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd fel a vajat egy kis serpenyőben, és tedd félre, hogy langyosra hűljön. A fokhagymát aprítsd finomra, és készítsd elő a fűszereket is kis tálkákban adagolva.

    A vajat ne forrald, csak olvaszd fel! Így elkerülheted, hogy keserű legyen.

    2

    Egy tálban keverd össze a kukoricalisztet, a sima lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót. Add hozzá a chili pelyhet, rozmaringot és oregánót is, majd alaposan keverd el.

    A fűszereket kézzel morzsolva intenzívebb aromát kapsz.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd keverd hozzá a tejet és a langyos vajat. Ezután lassan adagold hozzá a száraz hozzávalókhoz, folyamatos keverés mellett.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg egyneművé válik, így puhább marad.

    4

    Végül add hozzá az apróra vágott fokhagymát a tésztához, és keverd bele egyenletesen. Öntsd a masszát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, és simítsd el a tetejét.

    Egy spatula vagy kanál hátuljával könnyen elsimíthatod a tészta felszínét.

    5

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 25-30 percig, amíg aranybarnára sül. A sütés végén tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e a tészta.

    Ne nyisd ki gyakran a sütő ajtaját, mert a hőmérséklet-ingadozás miatt összeeshet a tészta.