Olvaszd fel a vajat egy kis serpenyőben, és tedd félre, hogy langyosra hűljön. A fokhagymát aprítsd finomra, és készítsd elő a fűszereket is kis tálkákban adagolva.
A vajat ne forrald, csak olvaszd fel! Így elkerülheted, hogy keserű legyen.
Egy tálban keverd össze a kukoricalisztet, a sima lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót. Add hozzá a chili pelyhet, rozmaringot és oregánót is, majd alaposan keverd el.
A fűszereket kézzel morzsolva intenzívebb aromát kapsz.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd keverd hozzá a tejet és a langyos vajat. Ezután lassan adagold hozzá a száraz hozzávalókhoz, folyamatos keverés mellett.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg egyneművé válik, így puhább marad.
Végül add hozzá az apróra vágott fokhagymát a tésztához, és keverd bele egyenletesen. Öntsd a masszát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, és simítsd el a tetejét.
Egy spatula vagy kanál hátuljával könnyen elsimíthatod a tészta felszínét.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 25-30 percig, amíg aranybarnára sül. A sütés végén tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e a tészta.
Ne nyisd ki gyakran a sütő ajtaját, mert a hőmérséklet-ingadozás miatt összeeshet a tészta.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.