Cornetto Puncs jégkrémkúp rózsaszín puncs fagylalttal

Cornetto Puncs

A puncs ízű desszertek története egészen a 18. századig nyúlik vissza, amikor Európában a gyümölcsös és alkoholos italok inspirálta édességek hódították meg a cukrászdákat. A jégkrémgyártás fejlődésével a puncs íz is hamar helyet kapott a klasszikus ízválasztékok között – főleg Kelet-Európában vált népszerűvé. A Cornetto Puncs ezt a nosztalgikus ízt ötvözi a modern jégkrémkúpok kényelmével. A rózsaszínes árnyalat és a jellegzetes aromák egyszerre idézik fel a gyermekkori édességélményeket és nyújtanak frissítő felüdülést egy forró nyári napon. Ez az édesség tökéletes választás vidám összejövetelekhez, születésnapokra vagy csak egy kis retró kényeztetésre. Tipp: Ha szereted az intenzívebb ízeket, próbáld ki kevés lime héj reszelékével vagy citromos cukormázzal a tetején – de természetesen ezek csak extra ötletek.

Előkészület 25 perc
Elkészítés N/A
Teljes 25 perc
1740 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Puncs ízesítésű fagylalt
80 ml Puncs szósz
100 ml Ostorozott tejszín
20 g Ropogós cukorszórás
6 db Tölcsér
100 g Fehér csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd meg a fehér csokoládét vízgőz felett, majd hűtsd langyosra. Ez lesz az alap a tölcsér alján. TIPP: Csak egy teáskanálnyi csokoládé is elég minden tölcsérbe, hogy megakadályozd a fagylalt kifolyását.

    Ha nincs vízgőzöd, mikróban is megolvaszthatod a csokoládét, de figyelj rá, hogy ne égjen meg. 30 másodpercenként ellenőrizd és keverd meg.

    2

    Tölts egy kevés olvasztott csokoládét a tölcsérek aljába, majd tedd őket a fagyasztóba 5 percre, hogy megszilárduljanak. TIPP: Ha a tölcséreket felfelé állítod, nem folyik ki a csokoládé.

    Használhatsz magas falú poharakat vagy kis tálkákat a tölcsérek megtámasztásához.

    3

    Kanalazd bele a puncs ízesítésű fagylaltot a tölcsérekbe. Rétegezd egy kevés puncs szósszal a közepén, majd halmozz rá egy domború fagylaltcsúcsot. TIPP: Fagylaltkanál használatával könnyebb lesz szabályos formát elérni.

    A puncs szósz helyett használhatsz puncs ízű lekvárt is, de azt előtte kicsit melegítsd meg, hogy könnyebben lehessen csurgatni.

    4

    A fagylalt tetejére tegyél egy kevés ostorozott tejszínt, csurgasd rá a maradék puncs szószt, és szórd meg ropogós cukorszórással. TIPP: Használj világos színű szórást, hogy harmonizáljon a puncs színével.

    A tejszínt habzsákból könnyebben tudod a fagylalt tetejére nyomni.

    5

    Tedd vissza a kész Cornetto Puncs jégkrémeket a fagyasztóba legalább 1 órára, hogy a rétegek megszilárduljanak. TIPP: Használj sütőpapírral bélelt tálcát, hogy ne ragadjanak le.

    Ha nincs sütőpapírod, a tálcát vizezd be, és úgy tedd rá a tölcséreket.

    6

    Tálalás előtt 1-2 percig hagyd szobahőmérsékleten, hogy a fagylalt ideális állagú legyen. TIPP: Ha vendégeknek készíted, díszítheted kevés extra szórással tálaláskor – de semmiképp ne használj gyümölcsöt vagy levelet!

    A szórást közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy ne ázzon el.