A couscous-t egy tálba öntjük, és hozzáadjuk a sót. Forraljunk vizet, majd öntsük rá a couscous-ra. Az edényt lefedjük, és hagyjuk pihenni 5 percig, hogy a couscous felszívja a vizet.
Ne keverjük meg azonnal, hagyjuk, hogy a gőz hatására megpuhuljon.
A halat vágjuk kisebb darabokra. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, majd adjuk hozzá a halat, és süssük meg minden oldalát, amíg aranybarna színt nem kap.
A halat ne süssük túl, hogy megőrizzük a szaftos állagát.
Amíg a hal sül, aprítsuk fel a hagymát és fokhagymát. Amikor a hal megpirult, adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát, majd dinszteljük őket üvegesre.
A fokhagyma ne piruljon meg túlságosan, mert keserűvé válhat.
Adjuk hozzá a marokkói fűszerkeveréket és a vízet a hagymás keverékhez, majd főzzük lassú tűzön, amíg az ízek összeérnek, körülbelül 10 percig.
A fűszerkeverék izgalmas, gazdag ízvilágot ad az ételnek.
Miután a couscous megpuhult, lazítsuk fel villával, majd keverjük össze a halas keverékkel. Öntsük rá a friss citromlevet, és szórjuk meg friss korianderrel.
A citromlé és koriander frissítő ízt ad, és segít kiemelni a halas étel gazdag ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.