Klasszikus couscous halakkal, gazdag fűszerekkel tálalva, friss korianderrel

Couscous halakkal

A couscous egy hagyományos étel, amely a marokkói konyhában kiemelkedő szerepet játszik. A halakkal készült couscous egy tökéletes választás, amely a zöldségek és a gazdag fűszerek kombinációját hozza el. A couscous története az arab világ konyhájához nyúlik vissza, és azóta világszerte elterjedt. Az étel egyszerű, mégis gazdag ízvilággal rendelkezik, és kiváló választás egy tápláló és ínycsiklandó étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Couscous
400 g Fehér hal (tőkehal vagy más fehér húsú hal)
300 ml Víz
1 csipet
3 ek. Olívaolaj
2 ek. Fűszerkeverék (marokkói)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A couscous-t egy tálba öntjük, és hozzáadjuk a sót. Forraljunk vizet, majd öntsük rá a couscous-ra. Az edényt lefedjük, és hagyjuk pihenni 5 percig, hogy a couscous felszívja a vizet.

    Ne keverjük meg azonnal, hagyjuk, hogy a gőz hatására megpuhuljon.

    2

    A halat vágjuk kisebb darabokra. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, majd adjuk hozzá a halat, és süssük meg minden oldalát, amíg aranybarna színt nem kap.

    A halat ne süssük túl, hogy megőrizzük a szaftos állagát.

    3

    Amíg a hal sül, aprítsuk fel a hagymát és fokhagymát. Amikor a hal megpirult, adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát, majd dinszteljük őket üvegesre.

    A fokhagyma ne piruljon meg túlságosan, mert keserűvé válhat.

    4

    Adjuk hozzá a marokkói fűszerkeveréket és a vízet a hagymás keverékhez, majd főzzük lassú tűzön, amíg az ízek összeérnek, körülbelül 10 percig.

    A fűszerkeverék izgalmas, gazdag ízvilágot ad az ételnek.

    5

    Miután a couscous megpuhult, lazítsuk fel villával, majd keverjük össze a halas keverékkel. Öntsük rá a friss citromlevet, és szórjuk meg friss korianderrel.

    A citromlé és koriander frissítő ízt ad, és segít kiemelni a halas étel gazdag ízét.