Coxinha Klasszikus, csirkehússal töltve és ropogósra sütve

Coxinha Klasszikus

A Coxinha egy klasszikus brazil étel, amelyet eredetileg csirkehúsos töltelékkel készítenek. A neve a csirkecomb formájára utal, mivel a golyók alakja hasonlít a csirkecombhoz. A fritőzött coxinha népszerű előétel vagy snack, amelyet az utcákon árulnak Brazíliában, és nemcsak ínycsiklandó, hanem tápláló is.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkecomb filé
3 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csokor Friss petrezselyem
200 ml Tej
50 g Vaj
300 g Liszt
500 ml Csirkealaplé
100 g Morzsa
2 db Tojás
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombot főzd meg sós vízben a fokhagymával és a vöröshagymával, majd szűrd le és törd össze villával, hogy húspépet kapj.

    A csirke alapléből készült pörkölés fokozza az ízeket, próbáld meg a főzési folyamatot a legjobb alaplével végezni.

    2

    A húspéphez adj friss petrezselymet és ízesítsd sóval.

    A petrezselyem frissességet és aromát ad a töltelékhez, segít a teljes élményben.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd adj hozzá lisztet, és pirítsd 1-2 percig.

    Fontos, hogy ne hagyd, hogy a liszt megégjen, mert a finom fűszerek keserűvé válnak.

    4

    Adja hozzá a főtt csirkehúst és a csirkealaplevet. Keverje össze, és főzze az elegyet, amíg az összes nedvesség felszívódik és sűrűsödik.

    Ha szükséges, egy kis vizet adj hozzá, hogy könnyebben kezelhetővé váljon.

    5

    Miután a keverék jól sűrűsödik, hagyd kihűlni.

    Fontos, hogy a töltelék teljesen kihűljön, így könnyebben formázhatod a golyókat.

    6

    A tésztához a vajat és a tejet egy lábasban melegítsd össze, majd fokozatosan add hozzá a lisztet. Keverd addig, amíg egy sima, rugalmas tészta nem lesz belőle.

    Ne hagyd, hogy a tészta ragadós legyen, ha szükséges, adj hozzá még egy kevés lisztet.

    7

    A tésztát kinyújtva, vékony rétegekre vágva készíts belőle kis lapokat, és helyezd rá a kihűlt csirke tölteléket.

    Minden egyes golyó kisméretű, tehát ügyelj, hogy ne legyenek túl nagyok.

    8

    Az összeállított golyókat először tojásba, majd morzsába mártsd, és forró olajban süsd ki őket, amíg aranybarnák nem lesznek.

    A túl forró olajban való sütés megégetheti a külsejét, tehát közepes hőfokon süsd őket.

    9

    Miután megsült a coxinha, tedd papírtörlőre, hogy az olaj feleslege lecsöpögjön.

    A papírtörlő segít, hogy ne legyen túl zsíros az étel, és megőrizze ropogós külsejét.