Crumpet lekvárral aranybarna, puha sütemények

Crumpet lekvárral

A crumpet egy klasszikus angol reggeli sütemény, melynek gyökerei az 1700-as évekre nyúlnak vissza. Az eredeti crumpet az angliai háztartásokban reggelire fogyott, gyakran vajjal és lekvárral tálalva. Az élesztős tészta és a serpenyőben való sütés kombinációja teszi ezt a süteményt különlegessé, puha belsővel és enyhén ropogós külsejével. Ma már világszerte elterjedt, és a reggeli kínálat szerves része.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Liszt
1 ek. Sütőpor
0.5 tk.
1 ek. Cukor
7 g Élesztő
150 ml Meleg víz
150 ml Tej
50 g Vaj
100 g Lekvár

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vízben oldd fel a cukrot, majd add hozzá az élesztőt, és hagyd 10 percig felfutni.

    Az élesztőt mindig langyos vízben oldd fel, hogy biztosan aktiválódjon. Ha az élesztő nem habzik, akkor nem volt elég friss.

    2

    A lisztet, sütőport és sót keverd össze egy tálban.

    A lisztet mindig szitáld át, hogy levegősebb tésztát kapj.

    3

    A tejben olvaszd fel a vajat, majd add hozzá az élesztős vízhez és a lisztes keverékhez.

    A tejet ne hagyd felforrni, csak langyosra melegítsd, hogy a tészta ne hűljön le túlságosan.

    4

    Keverd össze a tésztát, majd hagyd 1 órán keresztül pihenni, hogy megkeljen.

    Ha a tésztát melegebb helyen keleszted, gyorsabban megkel, de ügyelj rá, hogy ne legyen túl forró.

    5

    Melegítsd fel egy serpenyőt, és olvaszd meg benne a vajat. Tedd a crumpet formákat a serpenyőbe, és töltsd meg a tésztával.

    Ha nincs crumpet forma, használhatsz egy kisebb fém karikát is, amit a serpenyőben tartasz.

    6

    Süsd a crumpeteket lassú tűzön, 5-7 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    A tűz ne legyen túl magas, mert akkor kívül megég, belül pedig nyers marad.

    7

    Tálalás előtt kend meg a crumpeteket lekvárral, és tálald frissen.

    A lekvár ízesítheti a crumpetet, próbálj különböző ízeket, például eper vagy barack lekvárt.