Crumpet olajbogyóval tálalva, frissen sütve, aranybarna külsejével

Crumpet olajbogyóval

A crumpet, egy hagyományos angol reggeli étel, az idők folyamán számos variációval bővült. Az olajbogyó gazdag, sós íze tökéletesen kiegészíti a tészta finom, enyhén savanykás ízét. Képzeld el, ahogy a frissen sült crumpet illata betölti a konyhát, miközben az olajbogyó sós aromája keveredik a tésztában. Ez az étel remek választás egy nyugodt reggelhez, vagy egy gyors uzsonnához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
300 ml Tej
7 g Élesztő
1 tk. Cukor
0.5 tk.
100 g Olajbogyó
30 g Vaj
1 db Tojás
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet langyosítsd meg egy lábasban, majd oldd fel benne a cukrot és az élesztőt. Hagyd állni 5-10 percig, amíg buborékok keletkeznek, és az élesztő aktiválódik.

    Ne legyen túl meleg a tej, mert akkor az élesztő nem működik megfelelően. Ideális, ha a tej langyos, kb. 37°C-ra.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sót. Ha az élesztő felfutott, öntsd hozzá a lisztes keverékhez.

    Győződj meg róla, hogy ne legyenek csomók a tésztában, hogy sima állagot kapj.

    3

    Az olajbogyót vágd apróra. A darabos olajbogyó jobb, mert így jobban eloszlik a tésztában, és minden falatban megtalálható lesz.

    Ha sós olajbogyót használsz, ne felejtsd el csökkenteni a hozzáadott só mennyiségét!

    4

    Tedd az apróra vágott olajbogyót a tésztába, és jól keverd el, hogy egyenletesen eloszoljanak a darabok.

    A tészta akkor lesz tökéletes, ha a pörkölt olajbogyó egyenletesen szétoszlik, de ne dolgozd túl, hogy ne veszítsd el a levegősségét.

    5

    A tésztát hagyjuk pihenni 30 percig, hogy megkeljen és levegőssé váljon.

    A pihenő idő segít abban, hogy a tészta könnyen és egyenletesen megkeljen.

    6

    Egy serpenyőt forrósíts fel közepes lángon, és kenj meg egy kevés olajjal. Egy evőkanál tésztát helyezz a serpenyőbe, és süsd kb. 5 percig, majd fordítsd meg és süsd még 2-3 percig.

    Ne túl nagy lángon süsd, mert akkor a külső réteg gyorsan megéghet, miközben a belseje nyers marad.

    7

    Miután mindkét oldaluk aranybarna, tedd félre őket, és tálald melegen.

    A crumpet akkor a legfinomabb, ha frissen tálalod, de hidegen is finom. Tálaláskor tehetsz mellé vajat vagy akár sajtkrémet is.