Crumpet paradicsommal tálalva, frissen sütve, aranybarna külsejével

Crumpet paradicsommal

A crumpet egy tradicionális angol étel, de az idők során számos variációval bővült. A paradicsom gazdag, friss íze és az élesztő enyhén savanykás íze tökéletesen kiegészíti egymást. Képzeld el, ahogy a frissen sült crumpet illata betölti a konyhát, miközben a paradicsom lédús és ízes aromája keveredik a tésztában. Ez az étel remek választás egy nyugodt reggelhez, vagy egy gyors uzsonnához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
300 ml Tej
7 g Élesztő
1 tk. Cukor
0.5 tk.
2 db Paradicsom
30 g Vaj
1 db Tojás
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet langyosítsd meg egy lábasban, majd oldd fel benne a cukrot és az élesztőt. Hagyd állni 5-10 percig, amíg buborékok keletkeznek, és az élesztő aktiválódik.

    Ne legyen túl meleg a tej, mert akkor az élesztő nem működik megfelelően. Ideális, ha a tej langyos, kb. 37°C-ra.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sót. Ha az élesztő felfutott, öntsd hozzá a lisztes keverékhez.

    Győződj meg róla, hogy ne legyenek csomók a tésztában, hogy sima állagot kapj.

    3

    A paradicsomokat vágd kis kockákra, majd pirítsd meg egy serpenyőben, kevés olajjal, 3-4 percig, amíg megpuhulnak.

    A paradicsomot ne pirítsd túl sokáig, hogy friss, édes ízű maradjon, és ne veszítse el a levét.

    4

    Amikor a paradicsomok megpirultak, hagyd őket egy kicsit kihűlni, majd add hozzá a tésztához.

    A paradicsomot óvatosan keverd a tésztába, hogy ne törjenek össze túlságosan, és a kis kockák jól érezhetőek maradjanak.

    5

    A tésztát hagyjuk pihenni 30 percig, hogy megkeljen és levegőssé váljon.

    A pihenő idő segít abban, hogy a tészta könnyen és egyenletesen megkeljen.

    6

    Egy serpenyőt forrósíts fel közepes lángon, és kenj meg egy kevés olajjal. Egy evőkanál tésztát helyezz a serpenyőbe, és süsd kb. 5 percig, majd fordítsd meg és süsd még 2-3 percig.

    Ne túl nagy lángon süsd, mert akkor a külső réteg gyorsan megéghet, miközben a belseje nyers marad.

    7

    Miután mindkét oldaluk aranybarna, tedd félre őket, és tálald melegen.

    A crumpet akkor a legfinomabb, ha frissen tálalod, de hidegen is finom. Tálaláskor tehetsz mellé vajat vagy akár sajtot is.