A vízben oldd fel a cukrot, majd add hozzá az élesztőt, és hagyd 10 percig felfutni.
Az élesztőt mindig langyos vízben oldd fel, hogy biztosan aktiválódjon. Ha az élesztő nem habzik, akkor nem volt elég friss.
A lisztet, sütőport és sót keverd össze egy tálban.
A lisztet mindig szitáld át, hogy levegősebb tésztát kapj.
A tejben olvaszd fel a vajat, majd add hozzá az élesztős vízhez és a lisztes keverékhez.
A tejet ne hagyd felforrni, csak langyosra melegítsd, hogy a tészta ne hűljön le túlságosan.
Keverd össze a tésztát, majd hagyd 1 órán keresztül pihenni, hogy megkeljen.
Ha a tésztát melegebb helyen keleszted, gyorsabban megkel, de ügyelj rá, hogy ne legyen túl forró.
Melegítsd fel egy serpenyőt, és olvaszd meg benne a vajat. Tedd a crumpet formákat a serpenyőbe, és töltsd meg a tésztával.
Ha nincs crumpet forma, használhatsz egy kisebb fém karikát is, amit a serpenyőben tartasz.
Süsd a crumpeteket lassú tűzön, 5-7 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós lesz.
A tűz ne legyen túl magas, mert akkor kívül megég, belül pedig nyers marad.
Tálalás előtt kend meg a crumpeteket olvasztott vajjal, és tálald frissen.
A friss, puha vaj a legjobb a crumpeteken, hogy még gazdagabb ízt adjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.