A csirkemelleket hosszában vágd félbe, hogy vékonyabb szeleteket kapj. Sózd, borsozd, majd szórd meg fokhagymaporral, füstölt paprikával és chili porral a csípős íz érdekében.
A chili por mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Használhatsz friss, apróra vágott chilit is.
Három tálat készíts elő: az egyikbe tedd a lisztet, a másodikba verd fel a tojásokat a csípős szósszal, a harmadikba pedig öntsd a zsemlemorzsát.
A lisztbe is keverhetsz egy kevés fűszerpaprikát vagy chilit a még intenzívebb ízért.
Forgasd meg a csirkeszeleteket először a lisztben, majd a tojásos-csípős szószban, végül pedig a zsemlemorzsában, hogy mindenhol jól bevonja a panír.
A panírozást kétszer is megismételheted a vastagabb, ropogósabb panír érdekében.
Forrósíts fel bő olajat egy serpenyőben 170°C-ra, majd süsd a csirkeszeleteket oldalanként 3-4 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.
Az olaj hőmérsékletét ellenőrizd hőmérővel, hogy ne legyen túl forró vagy túl hideg. A túl forró olajban a panír megég, a túl hidegben pedig megszívja magát olajjal.
Közben vágd félbe a hamburgerzsemléket, és pirítsd meg őket egy száraz serpenyőben vagy egy kevés vajjal megkenve, amíg aranybarna lesz a belsejük.
A zsemléket vaj helyett kókuszolajjal is megkenheted, ha egzotikusabb ízt szeretnél.
Készítsd elő a zöldségeket: a paradicsomot és a lilahagymát vágd vékony karikákra.
A paradicsom helyett használhatsz jalapeno paprikát is a még csípősebb ízért.
Keverd össze a majonézt és a dijoni mustárt egy tálban, majd kend meg vele a pirított zsemlék belső oldalát.
A majonéz és mustár helyett használhatsz csípős majonézt vagy chipotle aiolit.
Rakd össze a hamburgert: az alsó zsemlefélre tegyél salátalevelet, majd jöhet a ropogós, csípős csirkemell, a sajtszelet, a paradicsom és a lilahagyma. Zárd le a felső zsemleféllel.
A sajtszelet lehet cheddar, Monterey Jack, vagy akár egy szelet jalapeno paprikás sajt.
Azonnal tálald, lehetőleg sült édesburgonyával vagy friss salátával. Tipp: Ha extra csípős élményt szeretnél, csepegtess még egy kevés csípős szószt a csirkemellre tálalás előtt!
A csípős szósz mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Ha nem szereted annyira csípősen, használj enyhébb fajtát vagy kevesebbet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.