A fügéket alaposan mosd meg, és szárítsd meg egy tiszta konyharuhán.
Fontos, hogy a füge teljesen száraz legyen, mielőtt az üvegbe kerül, ezzel elkerülhető a penészedés.
Válassz ki egy tiszta befőttesüveget, és helyezd bele a fügéket.
Sterilizáld az üveget és a fedőt forró vízben, hogy biztosítsd a tartósítást. A fügéket szorosan pakold egymás mellé.
Egy lábasban forrald fel a vizet, az ecetet, a barnacukrot, a sót, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a babérlevelet, a fekete borsot, a mustármagot és a chili pelyhet.
A barnacukor mélyebb ízt ad a páclének, de helyettesíthető fehér cukorral is. A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Az erős paprikát aprítsd fel, majd add a pácléhez. Főzd 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A paprika erejétől függően adagold, ha nem szereted nagyon csípősen, kevesebbet tegyél bele. Viselj gumikesztyűt a paprika aprításakor, hogy ne égesse a kezed.
Miután a páclé felforrt, hagyd kicsit hűlni, hogy ne legyen túl forró, amikor a fügére öntöd.
Ha túl forrón öntöd a fügére, megronthatja a textúráját.
Öntsd a langyos páclevet a fügékre, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje.
Ha nem lepi el teljesen a páclé a fügéket, akkor nyomd le egy kisebb tányérral vagy üvegsúlyal, hogy a fügék a lé alatt maradjanak.
Zárd le az üveget, és hagyd a hűtőben érni legalább 24 órán át, de minél tovább áll, annál ízletesebb lesz.
Az ecetes füge a hűtőben akár több hétig is eláll. Minél tovább áll, annál jobban összeérnek az ízek.
Tálalás előtt szobahőmérsékleten hagyd állni 10 percig, hogy az ízek teljes mértékben kibontakozzanak.
Az ecetes füge remekül illik sajtokhoz, húsételekhez vagy akár önmagában is fogyasztható előételként.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.