Alaposan mosd meg a görögdinnye magokat, majd szárítsd meg őket egy tiszta konyharuhán.
A magokat sütőben is megszáríthatod alacsony hőfokon (kb. 50°C), ha gyorsabban szeretnél végezni.
Egy közepes lábosban keverd össze a vizet, ecetet, sót és cukrot, majd forrald fel, amíg az összetevők teljesen feloldódnak.
A cukor mennyiségétől függ a savanyúság mértéke. Ha kevésbé savanyút szeretnél, növeld a cukor mennyiségét.
Hámozd meg és vágd félbe a fokhagymát. A babérlevelet, mustármagot, fekete borsot, kapormagot és chili pelyhet helyezd az üveg aljára.
Az üveget forrázd le, mielőtt a fűszereket beleteszed.
Töltsd az üvegbe az előkészített görögdinnye magokat, rétegezve a fűszerekkel és a fokhagymával.
Ne töltsd túl az üveget, hagyj helyet a lének és a tágulásnak.
Öntsd rá a forró ecetes savanyító levet az üvegbe, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje a magokat.
Ha az üveg nem bírja a hőt, hagyd a levet kicsit hűlni, mielőtt ráöntöd a magokra.
Hagyd kihűlni az üveget szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 24 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtőbe helyezés előtt ellenőrizd, hogy az üveg teljesen kihűlt-e, különben a hirtelen hőmérsékletváltozás miatt megrepedhet.
A csípős ecetes görögdinnye magok kész! Használhatod salátákhoz, szendvicsekhez vagy önálló snackként.
A magokat pirítva is felhasználhatod, mielőtt a salátához adod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.