CsípƑs gránátalma magjai ecetes tálalva

CsípƑs gránátalma magjai ecetes

A csĂ­pƑs grĂĄnĂĄtalma magjai ecetes egy izgalmas Ă©s kĂŒlönleges kiegĂ©szĂ­tƑ, amelyet a közel-keleti Ă©s mediterrĂĄn konyha inspirĂĄlt. A grĂĄnĂĄtalma termĂ©szetes Ă©dessĂ©ge Ă©s savanykĂĄs Ă­ze tökĂ©letesen harmonizĂĄl az ecetes Ă©s fƱszeres elemekkel, Ă­gy kĂŒlönösen jĂłl illik sajtokhoz, salĂĄtĂĄkhoz Ă©s hĂșsĂ©telekhez. A chili Ă©s a fahĂ©jrĂșd egyedĂŒlĂĄllĂł mĂ©lysĂ©get ad az Ă­zeknek, mĂ­g a fekete bors tovĂĄbb fokozza a pikĂĄns karaktert. PrĂłbĂĄld ki egy gazdag zöldsĂ©gsalĂĄtĂĄban vagy egy fƱszeres sĂŒlt bĂĄrĂĄny kiegĂ©szĂ­tƑjekĂ©nt!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
75 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 150 g Gránátalma magjai
⭕ 100 ml FehĂ©rborecet
⭕ 100 ml Víz
⭕ 40 g MĂ©z
⭕ 5 g Só
⭕ 1 db FahĂ©jrĂșd
⭕ 5 db EgĂ©sz fekete bors
⭕ 1 db Friss chili
⭕ 2 g Chilipehely

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A grĂĄnĂĄtalmĂĄt vĂĄgd fĂ©lbe, Ă©s Ăłvatosan ĂŒtögesd egy kanĂĄllal a hĂ©jĂĄt, hogy a magok könnyen kihulljanak. TĂĄvolĂ­tsd el a fehĂ©r hĂĄrtyĂĄkat.

    A grĂĄnĂĄtalma magok eltĂĄvolĂ­tĂĄsĂĄhoz hasznĂĄlj egy tĂĄl vizet. A magok lesĂŒllyednek, a hĂĄrtyĂĄk pedig felĂșsznak.

    2

    A friss chilit vĂĄgd aprĂłra.

    A chili erƑssĂ©ge Ă­zlĂ©s szerint vĂĄltoztathatĂł. HasznĂĄlj kesztyƱt a chili aprĂ­tĂĄsĂĄhoz, hogy elkerĂŒld a bƑr irritĂĄciĂłjĂĄt.

    3

    Egy kisebb edényben keverd össze a fehérborecetet, a vizet, a mézet és a sót. Melegítsd közepes långon, amíg a méz és a só teljesen feloldódik.

    A mĂ©z mennyisĂ©gĂ©tƑl fĂŒggƑen vĂĄltoztathatod a savanyĂșsĂĄg Ă©s Ă©dessĂ©g arĂĄnyĂĄt.

    4

    Egy tiszta, zĂĄrhatĂł ĂŒvegbe rĂ©tegezd a grĂĄnĂĄtalma magokat, majd add hozzĂĄ a fahĂ©jrudat, az egĂ©sz fekete borsot, az aprĂłra vĂĄgott chilit Ă©s a chili pelyhet.

    Az ĂŒveget forrĂĄzd le hasznĂĄlat elƑtt, hogy biztosan tiszta legyen.

    5

    Öntsd rĂĄ a forrĂł ecetes levet a grĂĄnĂĄtalma magokra, majd finoman nyomkodd meg egy kanĂĄllal, hogy teljesen ellepje a folyadĂ©k.

    A forró lé segít a fƱszerek ízének kibontakozåsåban.

    6

    Hagyd szobahƑmĂ©rsĂ©kleten hƱlni az ĂŒveget körĂŒlbelĂŒl 30 percig, majd zĂĄrd le Ă©s tedd a hƱtƑbe legalĂĄbb 24 ĂłrĂĄra az Ă­zek összeĂ©rĂ©sĂ©hez.

    A hƱtĂ©s elƑtt hagyd teljesen kihƱlni, hogy elkerĂŒld a pĂĄralecsapĂłdĂĄst az ĂŒvegben.

    7

    A csĂ­pƑs savanyĂ­tott grĂĄnĂĄtalma magokat hasznĂĄlhatod salĂĄtĂĄkhoz, sajtok mellĂ© vagy hĂșsĂ©telek dekorĂĄlĂĄsĂĄhoz. HƱtƑben tĂĄrolva 1-2 hĂ©tig elĂĄll.

    A savanyĂ­tott grĂĄnĂĄtalma magok remekĂŒl illenek grillezett camembert sajthoz.