A lazacfilét alaposan mosd meg hideg vízben, majd papírtörlővel szárítsd meg.
A lazacot érdemes bőr nélkül savanyítani, így az ízek jobban átjárják.
Egy éles késsel vágd a lazacot vékony szeletekre, hogy a savanyítás gyorsabban megtörténjen.
A szeletek vastagsága befolyásolja a savanyítási időt. Minél vékonyabb, annál hamarabb fogyasztható.
Egy sterilizált üvegben rétegezd a lazacszeleteket, a vékonyra szeletelt vöröshagymát, a fokhagymagerezdeket, a szárított chili paprikát és a felkarikázott jalapeño paprikát.
A sterilizálás nagyon fontos a tartósság érdekében. Forrald ki az üveget és a tetőt, vagy használd a sütőben.
Egy lábosban forrald fel az ecetet, a vizet, a barnacukrot, a sót, a babérlevelet, a feketeborsot, a mustármagot, a köménymagot, a koriandermagot és a kaprot. Hagyd kihűlni szobahőmérsékletre.
Kóstold meg a levet, és ízlés szerint igazítsd a cukor és a só mennyiségét. Fontos, hogy teljesen kihűljön, mielőtt a lazacra öntöd, különben megfő a hal.
Öntsd a kihűlt csípős savanyító levet a lazacra, majd adj hozzá frissen facsart citromlevet az extra ízért.
A citromlé segít a lazac színének megőrzésében és friss ízt ad.
Zárd le az üveget, és tedd hűtőszekrénybe legalább 24 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtőben tárolás elengedhetetlen a biztonságos fogyasztáshoz.
Fogyasztás előtt hagyd állni legalább 48 órát a hűtőben, hogy az ízek teljesen kialakuljanak.
Minél tovább áll, annál finomabb lesz, de 5-7 napnál tovább ne tárold a hűtőben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.