Alaposan mosd meg a pimento paprikákat, majd vágd félbe és távolítsd el a magokat.
A magok eltávolításával csökkentheted a csípősséget, ha nem szeretnéd túl erősen.
Egy nagy lábosban keverd össze a vizet, ecetet, sót és cukrot, majd forrald fel, amíg az összetevők teljesen feloldódnak.
Kóstold meg a levet forralás után, és igazítsd a só és cukor mennyiségét az ízlésednek megfelelően. Az ecet mennyiségét is lehet módosítani, ha enyhébb vagy erősebb savanyúságot szeretnél.
Hámozd meg és vágd félbe a fokhagymát. A babérlevelet, mustármagot, fekete borsot és chili pelyhet helyezd az üveg aljára.
A fűszerek mennyiségével is játszhatsz, hogy a saját ízlésednek megfelelő ízvilágot hozd létre. Ha intenzívebb fokhagyma ízt szeretnél, vágd a gerezdeket vékony szeletekre.
Helyezd az üvegbe a pimento paprikákat, rétegezve a fűszerekkel és a fokhagymával.
Az üvegbe rakáskor ügyelj arra, hogy a paprikák ne legyenek túl szorosan egymás mellett, hogy a savanyító lé mindenhova eljusson.
Öntsd rá a forró ecetes savanyító levet az üvegbe, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje a paprikákat.
A forró lé ráöntésekor az üveg megrepedhet, ha nincs megfelelően előkészítve. Érdemes az üveget előmelegíteni, például forró vízzel kiöblíteni.
Hagyd kihűlni az üveget szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 48 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A hűtőben való érlelés időtartamát növelheted, ha intenzívebb ízeket szeretnél. Egy hét elteltével még finomabb lesz.
A csípős ecetes pimento paprika kész! Fogyaszthatod önállóan, salátákban vagy szendvicsek kiegészítőjeként.
Ha nem szereted annyira csípősen, használj kevesebb csípős paprikát, vagy távolítsd el a magjait.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.