Csípős ecetes pimento paprika tálalva üvegben

Csípős pimento ecetes

A pimento paprika enyhén édeskés ízét a csípős chili pehely és az ecetes lé tökéletes egyensúlyba hozza. A csípős változat különösen népszerű a latin-amerikai és mediterrán konyhában, ahol a savanyított paprikák gazdagítják az ételek ízvilágát. A csípős ecetes pimento kiváló választás azok számára, akik szeretik a pikáns savanyúságokat. Remek kiegészítő szendvicsekhez, grillezett húsokhoz vagy salátákhoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
65 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Pimento paprika
500 ml Víz
200 ml Ecet (10%-os)
20 g
40 g Cukor
3 gerezd Fokhagyma
2 db Babérlevél
1 ek. Mustármag
1 tk. Fekete bors
2 tk. Chilipehely

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Alaposan mosd meg a pimento paprikákat, majd vágd félbe és távolítsd el a magokat.

    A magok eltávolításával csökkentheted a csípősséget, ha nem szeretnéd túl erősen.

    2

    Egy nagy lábosban keverd össze a vizet, ecetet, sót és cukrot, majd forrald fel, amíg az összetevők teljesen feloldódnak.

    Kóstold meg a levet forralás után, és igazítsd a só és cukor mennyiségét az ízlésednek megfelelően. Az ecet mennyiségét is lehet módosítani, ha enyhébb vagy erősebb savanyúságot szeretnél.

    3

    Hámozd meg és vágd félbe a fokhagymát. A babérlevelet, mustármagot, fekete borsot és chili pelyhet helyezd az üveg aljára.

    A fűszerek mennyiségével is játszhatsz, hogy a saját ízlésednek megfelelő ízvilágot hozd létre. Ha intenzívebb fokhagyma ízt szeretnél, vágd a gerezdeket vékony szeletekre.

    4

    Helyezd az üvegbe a pimento paprikákat, rétegezve a fűszerekkel és a fokhagymával.

    Az üvegbe rakáskor ügyelj arra, hogy a paprikák ne legyenek túl szorosan egymás mellett, hogy a savanyító lé mindenhova eljusson.

    5

    Öntsd rá a forró ecetes savanyító levet az üvegbe, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje a paprikákat.

    A forró lé ráöntésekor az üveg megrepedhet, ha nincs megfelelően előkészítve. Érdemes az üveget előmelegíteni, például forró vízzel kiöblíteni.

    6

    Hagyd kihűlni az üveget szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 48 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtőben való érlelés időtartamát növelheted, ha intenzívebb ízeket szeretnél. Egy hét elteltével még finomabb lesz.

    7

    A csípős ecetes pimento paprika kész! Fogyaszthatod önállóan, salátákban vagy szendvicsek kiegészítőjeként.

    Ha nem szereted annyira csípősen, használj kevesebb csípős paprikát, vagy távolítsd el a magjait.