A csirkehúst vágd vékony szeletekre, sózd és borsozd ízlés szerint. Kend be a piri-piri szósszal, és hagyd pihenni 15 percig.
A csirkét érdemes vékony csíkokra vágni, hogy gyorsabban és egyenletesebben süljön meg. A piri-piri szósz mennyiségét ízlés szerint állítsd be, attól függően, mennyire szereted csípősen.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd meg a csirkeszeleteket közepes lángon, amíg aranybarnák lesznek. Ez körülbelül 4-5 perc oldalanként.
Ne tedd túl a serpenyőt csirkével, mert akkor nem fog szépen pirulni, hanem párolódni fog. Ha sok a csirke, süsd le több részletben.
Pirítsd meg a zsemlék belső oldalát, hogy ropogós textúrájúak legyenek.
A zsemléket vajjal vagy olívaolajjal is megkenheted a pirítás előtt.
Vágd vékony szeletekre a paradicsomot és a vöröshagymát, készítsd elő a jégsalátát.
A vöröshagymát érdemes hideg vízbe áztatni pár percig, hogy enyhébb legyen az íze.
Állítsd össze a burgert: helyezd a zsemle alsó felére a jégsalátát, tedd rá a sült csirkeszeletet, majd rétegezd rá a paradicsomot és a hagymát. Adj hozzá egy kanál majonézt, és zárd le a zsemle felső részével.
Ha szereted a még csípősebb ízeket, tehetsz a burgerbe extra piri-piri szószt vagy csípős paprikát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.