Csípős Piri-Piri Burger tálalva

Csípős Piri-Piri Burger

A Csípős Piri-Piri Burger az afrikai eredetű piri-piri szósz és a modern burgerkultúra találkozásának tökéletes példája. Ez a burger az édes, csípős és sós ízek harmonikus keverékét kínálja, amely garantáltan feldobja a hétköznapokat. A piri-piri szósz eredetileg Portugáliából és Mozambikból származik, és világszerte népszerűvé vált, különösen a gyorsételek világában. Ez a recept könnyen elkészíthető, és remek választás azok számára, akik egy kis fűszert szeretnének vinni az étkezéseikbe.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Csirkehús (filézett comb vagy mell)
100 ml Piri-piri szósz
4 db Zsemle
100 g Jégsaláta
2 db Paradicsom
1 db Vöröshagyma
50 g Majonéz
30 ml Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd vékony szeletekre, sózd és borsozd ízlés szerint. Kend be a piri-piri szósszal, és hagyd pihenni 15 percig.

    A csirkét érdemes vékony csíkokra vágni, hogy gyorsabban és egyenletesebben süljön meg. A piri-piri szósz mennyiségét ízlés szerint állítsd be, attól függően, mennyire szereted csípősen.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd meg a csirkeszeleteket közepes lángon, amíg aranybarnák lesznek. Ez körülbelül 4-5 perc oldalanként.

    Ne tedd túl a serpenyőt csirkével, mert akkor nem fog szépen pirulni, hanem párolódni fog. Ha sok a csirke, süsd le több részletben.

    3

    Pirítsd meg a zsemlék belső oldalát, hogy ropogós textúrájúak legyenek.

    A zsemléket vajjal vagy olívaolajjal is megkenheted a pirítás előtt.

    4

    Vágd vékony szeletekre a paradicsomot és a vöröshagymát, készítsd elő a jégsalátát.

    A vöröshagymát érdemes hideg vízbe áztatni pár percig, hogy enyhébb legyen az íze.

    5

    Állítsd össze a burgert: helyezd a zsemle alsó felére a jégsalátát, tedd rá a sült csirkeszeletet, majd rétegezd rá a paradicsomot és a hagymát. Adj hozzá egy kanál majonézt, és zárd le a zsemle felső részével.

    Ha szereted a még csípősebb ízeket, tehetsz a burgerbe extra piri-piri szószt vagy csípős paprikát.