CsĂ­pƑs pitypanglevĂ©l ecetes tĂĄlalva

CsĂ­pƑs pitypanglevĂ©l ecetes

A csĂ­pƑs pitypanglevĂ©l ecetes egy izgalmas Ă©s kĂŒlönleges kiegĂ©szĂ­tƑ, amelyet az eurĂłpai Ă©s ĂĄzsiai konyha inspirĂĄlt. A pitypanglevĂ©l termĂ©szetes kesernyĂ©s Ă­ze tökĂ©letesen harmonizĂĄl az ecetes-savanyĂ­tott Ă©s csĂ­pƑs Ă­zekkel, Ă­gy kĂŒlönösen jĂłl passzol salĂĄtĂĄkhoz, szendvicsekhez Ă©s hĂșsĂ©telekhez. A chili Ă©s a fokhagyma egyedĂŒlĂĄllĂł mĂ©lysĂ©get ad az Ă­zeknek, mĂ­g a fekete bors tovĂĄbb fokozza a pikĂĄns karaktert. PrĂłbĂĄld ki egy gazdag zöldsĂ©gsalĂĄtĂĄban vagy egy fƱszeres sĂŒlt hĂșs kiegĂ©szĂ­tƑjekĂ©nt!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
65 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 100 g Friss pitypanglevĂ©l
⭕ 150 ml FehĂ©rborecet
⭕ 100 ml Víz
⭕ 50 g MĂ©z
⭕ 5 g Só
⭕ 1 gerezd Fokhagyma
⭕ 5 db EgĂ©sz fekete bors
⭕ 1 db Friss chili
⭕ 2 g Chilipehely

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss pitypangleveleket alaposan mosd meg hideg vĂ­z alatt, majd csepegtesd le Ă©s szĂĄrĂ­tsd meg papĂ­rtörlƑvel.

    Fontos a nagyon alapos mosĂĄs, mert a pitypang vadon terem.

    2

    A friss chilit vågd apróra, a fokhagymåt håmozd meg és vågd félbe.

    A chili magjait eltĂĄvolĂ­tva csökkentheted az erƑssĂ©gĂ©t.

    3

    Egy kisebb edényben keverd össze a fehérborecetet, a vizet, a mézet és a sót. Melegítsd közepes långon, amíg a méz és a só teljesen feloldódik.

    A méz helyett agave szirupot is hasznålhatsz.

    4

    Az egész fekete borsot enyhén törj meg egy kés lapjåval, hogy jobban kiadja az ízét.

    A frissen tört bors aromåja sokkal intenzívebb.

    5

    Egy tiszta, zĂĄrhatĂł ĂŒvegbe rĂ©tegezd a pitypangleveleket, majd add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt, az összetört borsot, az aprĂłra vĂĄgott chilit Ă©s a chili pelyhet.

    Ügyelj a higiĂ©niĂĄra, a tiszta ĂŒveg elengedhetetlen.

    6

    Öntsd rĂĄ a forrĂł ecetes levet a levelekre, majd egy kanĂĄllal finoman nyomkodd meg, hogy teljesen ellepje a folyadĂ©k.

    Ha a levelek nem merĂŒlnek el teljesen, hasznĂĄlj egy kis sĂșlyt, hogy lent tartsd Ƒket.

    7

    Hagyd szobahƑmĂ©rsĂ©kleten hƱlni az ĂŒveget körĂŒlbelĂŒl 30 percig, majd zĂĄrd le Ă©s tedd a hƱtƑbe legalĂĄbb 24 ĂłrĂĄra az Ă­zek összeĂ©rĂ©sĂ©hez.

    A hƱtƑben Ă©rlelĂ©s sorĂĄn az Ă­zek jobban összeĂ©rnek.

    8

    A csĂ­pƑs savanyĂ­tott pitypangleveleket hasznĂĄlhatod salĂĄtĂĄkhoz, szendvicsekhez vagy hĂșsĂ©telek mellĂ©. HƱtƑben tĂĄrolva 1-2 hĂ©tig elĂĄll.

    A pitypanglevelek Ă­ze kissĂ© kesernyĂ©s, Ă­gy Ă©rdemes olyan Ă©telekkel kombinĂĄlni, amelyek ellensĂșlyozzĂĄk ezt az Ă­zt.