Csípős rizs tálalva

Csípős rizs

A csípős rizs egy klasszikus ázsiai fogás, amelyet a fűszeres ételek kedvelői különösen imádni fognak. A chili és az erős paprikakrém intenzív ízt ad a rizsnek, miközben a szójaszósz mélyebb umami jegyeket kölcsönöz az ételnek. Képzeld el, ahogy a piruló paprika és hagyma illata keveredik a csípős fűszerekkel, miközben az ízek tökéletes harmóniát alkotnak. Ez az étel tökéletes egytálétel vagy köret grillezett húsok és ázsiai ételek mellé.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
540 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Jázmin rizs
600 ml Víz
20 ml Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Pirospaprika
1 db Chili paprika
50 g Paradicsompüré
30 ml Szójaszósz
1 tk. Erős paprikakrém
0.5 tk. Fekete bors
1 tk.
10 g Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd át hideg vízben, amíg a lefolyó víz tiszta nem lesz. Ez segít, hogy a szemek pergősek maradjanak.

    A rizst legalább 3-4 alkalommal mosd át, hogy minél több keményítőtől megszabadulj.

    2

    Aprítsd fel a vöröshagymát, fokhagymát, pirospaprikát és a chili paprikát.

    A chili paprika magjait távolítsd el, ha kevésbé csípős ételt szeretnél.

    3

    Egy közepes méretű serpenyőben hevíts fel olívaolajat, majd add hozzá a vöröshagymát. Pirítsd üvegesre 3-4 perc alatt.

    Ne pirítsd túl a hagymát, mert megkeseredhet.

    4

    Add hozzá a fokhagymát és a paprikákat, majd pirítsd további 2 percig, hogy a csípős íz átjárja az ételt.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.

    5

    Öntsd hozzá a paradicsompürét, és keverd el, majd főzd 2 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha nincs paradicsompüré, használhatsz sűrített paradicsomot is.

    6

    Add hozzá a szójaszószt és az erős paprikakrémet, majd keverd el alaposan.

    Az erős paprikakrém mennyiségét ízlés szerint állítsd be.

    7

    Tedd a serpenyőbe a rizst, és öntsd fel a vízzel. Fedd le, és főzd közepes lángon 15 percig.

    A víz mennyisége a rizs fajtájától függ. Általában a rizs kétszeres mennyiségű vizet igényel. Főzés közben ne emeld fel a fedőt, hogy a gőz ne szökjön el.

    8

    Amikor a rizs megpuhult, kapcsold le a hőt, és hagyd fedő alatt további 5 percig pihenni.

    A pihentetés segít, hogy a rizs még jobban felszívja a maradék nedvességet, és tökéletesen pergő legyen.

    9

    Szórd meg friss korianderrel, és tálald melegen.

    Ha nem szereted a koriandert, petrezselyemmel is helyettesítheted.