Csípős wrap grillezett csirkével, chilivel, paprikával és salátával töltve, krémes szósszal

Csípős Wrap Variációk

A csípős ízek kedvelőinek ez a wrap recept valódi élvezetet nyújt. A különböző konyhák fűszeres elemei, mint a chili, a csípős szósz és a grillezett csirke harmonikusan keverednek benne. Ez a fogás tökéletes választás azoknak, akik szeretnek erősebben fűszerezett ételeket enni, de mégis könnyen elkészíthető és variálható. Az alap tejfölös szósz lágyítja a csípősséget, így nem lesz túl intenzív, de mégis karakteres. Ez a recept akkor is jól működik, ha vendégeknek készítesz gyors, de izgalmas ebédet vagy vacsorát. Akár vegyesen is töltheted: az egyik wrapbe több chilit, a másikba enyhébb szószt tehetsz, így mindenki a saját ízlésének megfelelően fogyaszthatja. A variációs lehetőségek száma végtelen – csak a fantáziád szab határt!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Tortilla lap
200 g Grillezett csirkemell
1 db Chili paprika
1 db Paprika
2 ek. Tejföl
1 ek. Csípős szósz
50 g Reszelt sajt
3 db Fejes saláta
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd vékony csíkokra, majd sózd meg. Hevíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és süsd a csirkét olaj nélkül (vagy egy kevés vízzel), míg aranybarna nem lesz. Kb. 8 perc. TIPP: a serpenyőt ne mozgasd folyamatosan, hogy kérget kapjon a hús!

    Ha nincs időd csirkemellet sütni, használhatsz előre sült csirkecsíkokat is.

    2

    A chilit és a paprikát mosd meg, magozd ki, majd vágd vékony csíkokra. A salátát szintén tisztítsd meg és tépd kisebb darabokra.

    A chili erősségét szabályozhatod a magok eltávolításával. Minél több magot hagysz benne, annál csípősebb lesz.

    3

    Keverd össze a tejfölt és a csípős szószt egy kis tálban. Ez lesz az ízes alapkrém, amitől a wrap csípős, mégis krémes lesz.

    Tejföl helyett használhatsz görög joghurtot is a könnyebb verzióhoz.

    4

    Melegítsd meg a tortilla lapokat egy serpenyőben vagy mikróban néhány másodpercig. Így hajlékonyabbak lesznek, és könnyen fel lehet őket tekerni anélkül, hogy megtörnének.

    A tortillákat ne melegítsd túl, mert kiszáradnak és törékennyé válnak.

    5

    Kend meg a tortillák közepét a csípős tejfölös szósszal. Rétegezd rá a salátát, grillezett csirkét, paprikát, chili csíkokat, végül szórd meg reszelt sajttal.

    A tölteléket ne tedd túl közel a szélekhez, mert nehezebb lesz feltekerni a tortillát.

    6

    Hajtsd be a tortilla két szélét, majd tekerd fel alulról felfelé. Ha nehezen marad meg a forma, tekerd alufóliába vagy vágd félbe ferdén a tálaláshoz.

    A feltekerésnél figyelj, hogy szorosan tekerd, különben szétesik a wrap.

    7

    Tálalás előtt még melegítheted serpenyőben 1-2 percig oldalanként, így kívül enyhén ropogós, belül olvadó lesz. TIPP: ha igazán csípősen szeretnéd, cseppents még plusz csípős szószt tálaláskor!

    A serpenyőben való melegítés helyett használhatsz panini sütőt is.