Csirke brassói aprópecsenye tálalva

Csirke brassói aprópecsenye

A brassói aprópecsenye egy igazi magyar klasszikus, amely egyszerűségével és intenzív ízeivel lopja be magát a szívekbe. A csirkehús könnyedsége és a pirított krumpli ropogóssága tökéletes harmóniát alkot. Ez az étel ideális választás egy gyors hétköznapi vacsorához vagy egy hétvégi családi ebédhez. Egy kis füstölt szalonna hozzáadása különleges ízt kölcsönöz az ételnek, ami garantáltan mindenkit lenyűgöz az asztalnál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
560 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
600 g Krumpli
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
100 g Füstölt szalonna
30 ml Olaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Pirospaprika
10 g Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg és hámozd meg a krumplit, majd vágd kisebb kockákra. Sós vízben főzd elő, de ne teljesen puhára.

    Fontos, hogy a krumpli ne főjön túl, mert akkor szétesik a pirítás során. Akkor jó, ha villával könnyen szúrható, de még tartja a formáját.

    2

    Kockázd fel a csirkemellet és a füstölt szalonnát. Aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát.

    A csirkemellet érdemes kb. 1-1,5 cm-es kockákra vágni, a szalonnát pedig kisebb, kb. 0,5 cm-es kockákra. A vöröshagymát apróra, a fokhagymát pedig finomra aprítsd.

    3

    Egy serpenyőben süsd ki a szalonna zsírját, majd add hozzá az olajat és párold üvegesre a hagymát.

    Ha nincs elég zsír a szalonnában, adj hozzá több olajat, hogy a hagyma ne égjen le.

    4

    Add hozzá a csirkemellet, sózd és borsozd, majd süsd meg, amíg minden oldalon kifehéredik. Szórd meg pirospaprikával, és keverd jól össze.

    Ne süsd túl a csirkemellet, mert akkor kiszárad. Akkor jó, ha már nem rózsaszín, de még puha.

    5

    A főtt krumplit szűrd le, és egy másik serpenyőben pirítsd aranybarnára kevés olajon.

    A krumplit magas hőfokon pirítsd, hogy szép színt kapjon, és ropogós legyen.

    6

    Amikor a csirke megpuhult, add hozzá a pirított krumplit, és óvatosan forgasd össze, hogy a krumpli ne törjön össze.

    Ne keverd túl a brassóit, mert akkor a krumpli szétesik, és nem lesz szép az étel.

    7

    Szórd meg aprított petrezselyemmel, és tálald frissen, kenyérrel vagy savanyúsággal.

    A petrezselyem helyett használhatsz más friss fűszernövényt is, például snidlinget.