A csirkemelleket vágd vékony csíkokra, és forgasd meg kukoricalisztben. Ez segít abban, hogy a hús szaftos maradjon sütés közben.
A kukoricaliszt helyett használhatsz burgonyakeményítőt is, az is hasonlóan jó eredményt ad. A lényeg, hogy a hús felületén egy vékony réteg képződjön.
Hevítsd fel az olajat egy wokban vagy nagy serpenyőben, és süsd meg benne a csirkecsíkokat aranybarnára. Tedd félre őket pihenni.
Fontos, hogy az olaj elég forró legyen, különben a csirke megfő, nem pedig megsül. Ne tegyél túl sok húst egyszerre a serpenyőbe, mert lehűti az olajat.
Ugyanabban a wokban pirítsd meg a vékonyra szeletelt vöröshagymát, zúzott fokhagymát és reszelt gyömbért. Add hozzá a szecsuáni borsot és az apróra vágott csilipaprikát, ha pikánsabb ízre vágysz.
A gyömbért és a fokhagymát ne pirítsd túl, mert megéghetnek és keserű ízt adhatnak az ételnek. A szecsuáni borsot enyhén megpirítva intenzívebb ízt érhetsz el.
Add hozzá a felcsíkozott paprikát, és párold 3-4 percig, hogy roppanós maradjon.
Érdemes különböző színű paprikákat használni, hogy az étel látványosabb legyen. A paprika ne főjön szét, maradjon roppanós, így megőrzi a frissességét.
Öntsd a szójaszószt és a barnacukrot a zöldségekhez, és keverd jól össze. Főzd 2-3 percig, hogy a szósz besűrűsödjön és a zöldségek bevonódjanak.
A szójaszósz mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ha túl sósnak találod, adj hozzá egy kevés vizet vagy húslevest.
Tedd vissza a csirkecsíkokat a wokba, és keverd össze a zöldségekkel és a szósszal. Főzd még 2-3 percig, hogy az ízek teljesen összeérjenek.
Óvatosan keverd össze a csirkét a zöldségekkel, hogy a csirkecsíkok ne törjenek össze.
Tálald a csirkét párolt rizzsel, és díszítsd friss zöldhagymával vagy korianderrel.
A tálalásnál a zöldhagymát vagy koriandert ne spórold ki, mert sokat dob az étel ízén és kinézetén.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.