Csirke wokban pirított zöldségekkel tálalva

Csirke wokban pirított zöldségekkel

A csirke wokban pirított zöldségekkel egy könnyű és gyors étel, amely az ázsiai konyha inspirációját idézi. Ez a fogás nemcsak egészséges, hanem tele van friss zöldségekkel és ízletes fűszerekkel. A wokban való főzés során a zöldségek megőrzik ropogósságukat és természetes ízüket, míg a csirke omlós és szaftos marad. Ideális választás egy gyors hétköznapi vacsorához vagy ebédhez, amely garantáltan elnyeri az egész család tetszését.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
1 db Piros kaliforniai paprika
2 db Sárgarépa
1 db Cukkini
200 g Brokkoli
50 ml Szójaszósz
2 ek. Szezámolaj
2 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd vékony csíkokra, és sóval, borssal ízesítsd.

    A vékony csíkokra vágott csirkemell hamarabb átsül és egyenletesebben pirul.

    2

    A zöldségeket (paprika, sárgarépa, cukkini, brokkoli) tisztítsd meg és vágd vékony csíkokra vagy kisebb darabokra.

    Fontos, hogy a zöldségeket hasonló méretűre vágd, hogy egyszerre süljenek meg.

    3

    Egy wokban hevíts szezámolajat, majd add hozzá a csirkecsíkokat. Süsd őket magas hőmérsékleten 5-6 percig, amíg aranybarnák nem lesznek. Vedd ki a csirkét, és tedd félre.

    A szezámolaj jellegzetes ízt ad az ételnek. Fontos, hogy a wok nagyon forró legyen, mielőtt a csirkét beleteszed, így nem fog főni, hanem pirulni.

    4

    A wokba tedd az apróra vágott fokhagymát és reszelt gyömbért, majd rövid ideig pirítsd.

    A fokhagymát és a gyömbért ne pirítsd túl, mert megéghetnek és keserű ízt adhatnak az ételnek. Elég csak addig pirítani, amíg illatozni kezdenek.

    5

    Add hozzá a zöldségeket, és magas hőmérsékleten pirítsd őket 8-10 percig, folyamatos keverés mellett.

    A zöldségeket folyamatosan keverd, hogy ne égjenek le. Ha a wok túl száraz lenne, adj hozzá egy kevés szezámolajat vagy vizet.

    6

    Öntsd hozzá a szójaszószt, és keverd alaposan össze. Add vissza a csirkét a wokba, és pirítsd további 3-4 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A szójaszósz sós, ezért ne sózd túl az ételt. Ha szeretnél édesebb ízt, adhatsz hozzá egy kevés mézet vagy barna cukrot.

    7

    Tálald a csirkés-zöldséges keveréket frissen főtt jázmin rizzsel vagy tésztaágyon, friss korianderrel díszítve.

    A jázmin rizs illata és íze jól passzol az ázsiai ételekhez. A koriander helyett használhatsz petrezselymet is, ha nem szereted az ízét.