A csirkemelleket vágd falatnyi darabokra, és keverd össze olívaolajjal, fűszerkeverékkel, sóval és borssal. Hagyd pihenni 10 percig.
Használhatsz kedvenc fűszerkeverékedet, de a fokhagymapor, a pirospaprika és a kakukkfű is jól illik a csirkéhez. A pihentetés alatt a fűszerek jobban átjárják a húst.
Hevíts fel egy serpenyőt közepes lángon, és süsd meg a csirkefalatokat oldalanként 5-7 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
Ne zsúfold tele a serpenyőt, mert a hús nem fog szépen megpirulni, hanem inkább megfő. Ha szükséges, süsd a csirkét több részletben.
A fejes salátát mosd meg és tépkedd kisebb darabokra. A paradicsomot, uborkát és retket vágd szeletekre vagy kockákra.
A zöldségeket alaposan mosd meg, és szárítsd meg, mielőtt felvágod őket. A salátát érdemes tépkedni, mert a vágott saláta gyorsabban barnul.
Keverd össze a natúr joghurtot citromlével és apróra vágott friss petrezselyemmel, hogy elkészítsd a salátaöntetet.
A joghurtos öntetbe tehetsz egy kis fokhagymát, mustárt vagy mézet is, hogy még ízletesebb legyen. Kínálhatsz mellé balzsamecet krémet is.
Tálald a sült csirkefalatokat a friss zöldségekkel. Locsold meg az öntettel, és díszítsd friss petrezselyemmel.
A salátát közvetlenül tálalás előtt locsold meg az öntettel, hogy a zöldségek ne ázzanak el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.