A csirkemelleket sóval és borssal ízesítsd, majd egy serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, és süsd aranybarnára mindkét oldalukat. Tedd félre.
A csirkemell akkor lesz a legfinomabb, ha sütés előtt szobahőmérsékletűre melegíted.
A vöröshagymát és fokhagymát aprítsd finomra. A káposztát szeleteld vékony csíkokra.
A káposztát gyalulhatod is, így egyenletesebbek lesznek a csíkok.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát, amíg üveges lesz. Add hozzá a fokhagymát és a köménymagot, majd pirítsd további 1 percig.
Vigyázz, a fokhagyma könnyen megég, ezért ne pirítsd túl sokáig.
Add hozzá a szeletelt káposztát, és keverd alaposan össze. Önts hozzá 100 ml vizet, és párold közepes lángon, fedő alatt 15-20 percig, amíg a káposzta megpuhul.
A párolás során néha keverd meg, és ha szükséges, adj hozzá még vizet, hogy ne égjen le.
Tedd vissza a serpenyőbe a csirkemelleket, és melegítsd össze a káposztával 5 perc alatt.
Ha a csirkemell időközben kihűlt, vágd szeletekre, így hamarabb átmelegszik.
Tálald az ételt melegen, apróra vágott friss petrezselyemmel megszórva. Kínálhatsz mellé friss kenyeret vagy burgonyapürét.
A burgonyapürét ízesítheted szerecsendióval vagy fokhagymával is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.