Csirkés burrito fűszeresen, friss zöldségekkel és salsa szósszal tálalva

Csirkés burrito fűszeresen

A csirkés burrito fűszeresen az egyik legnépszerűbb mexikói étel, amely gyorsan elkészíthető, mégis rendkívül laktató. Az ízletes fűszeres csirke, a ropogós zöldségek és a lágy sajt kombinációja mindenkit levesz a lábáról. Kiváló választás családi vacsorákhoz vagy baráti összejövetelekre.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell filé
4 db Tortilla lapok
200 g Vörösbab (konzerv)
150 g Kukorica (konzerv)
150 g Reszelt sajt (cheddar vagy gouda)
2 db Paradicsom
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Fűszerkeverék (pl. taco fűszerkeverék)
20 ml Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet kockázd fel, és szórd meg a taco fűszerkeverékkel, sóval és borssal. Keverd jól össze, hogy mindenhol bevonja a fűszer.

    A fűszerkeveréket alaposan dörzsöld bele a csirkébe, hogy intenzívebb legyen az íze.

    2

    Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és süsd a fűszeres csirkekockákat 6-8 percig, amíg aranybarna nem lesz és teljesen átsül.

    Ne tedd túl a serpenyőt csirkével, mert akkor nem pirul, hanem párolódik. Inkább süsd több részletben.

    3

    Közben aprítsd fel a vöröshagymát, a fokhagymát és a paradicsomot. Add hozzá a hagymát és a fokhagymát a serpenyőbe, és párold őket a csirkével együtt 2-3 percig.

    A hagymát és fokhagymát ne pirítsd túl, mert megkeseredhet.

    4

    Keverd hozzá a kukoricát és a vörösbabot a serpenyő tartalmához, és melegítsd össze, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha konzerv kukoricát és babot használsz, öblítsd le őket felhasználás előtt.

    5

    Melegítsd elő a tortilla lapokat egy száraz serpenyőben vagy mikróban, hogy rugalmasabbak legyenek a hajtogatáshoz.

    A tortilla lapokat ne melegítsd túl, mert kiszáradnak és törékennyé válnak. A mikróban elég 10-15 másodperc.

    6

    Töltsd meg a tortilla lapokat a fűszeres csirkés keverékkel, szórj rá reszelt sajtot, és hajtsd össze burritóvá. Ügyelj rá, hogy a töltelék ne essen ki.

    Ne töltsd túl a tortillát, különben nehéz lesz összehajtani és szét fog esni. Hajtás előtt a töltelék közepére tegyél egy sor reszelt sajtot, ez segít összetartani a tölteléket.

    7

    Tálald a burritókat melegen, és kínálj mellé salsát, tejfölt vagy guacamole-t.

    A burritókat kínálhatod félbevágva is, így könnyebb elfogyasztani. Ha igazán különlegesre szeretnéd, a kész burritókat pirítsd meg egy serpenyőben, hogy ropogós legyen a külseje.