A csirkemelleket hosszában vágd félbe, hogy vékonyabb szeleteket kapj. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, fokhagymaport, sót és borsot, majd forgasd bele a csirkeszeleteket. Hagyd pácolódni legalább 15 percig.
A páchoz adhatsz egy kevés citromlevet is, hogy a csirke még puhább legyen.
Forrósíts fel egy grillserpenyőt vagy szabadtéri grillt közepesen magas hőfokra. Süsd a csirkeszeleteket oldalanként 4-5 percig, amíg szép grillcsíkokat kapnak és teljesen átsülnek.
Ha a csirke túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot.
A sütés utolsó percében helyezz egy szelet cheddart minden csirkemell tetejére, majd fedd le a serpenyőt vagy a grillt, hogy a sajt ráolvadjon.
A sajt helyett használhatsz füstölt sajtot is a különlegesebb ízért.
A baconszeleteket egy száraz serpenyőben süsd ropogósra, majd tedd félre egy papírtörlőre, hogy a felesleges zsír lecsöpögjön.
A bacont mikrohullámú sütőben is ropogósra sütheted.
Közben vágd félbe a hamburgerzsemléket, és pirítsd meg őket egy száraz serpenyőben vagy egy kevés olívaolajjal megkenve, amíg aranybarna lesz a belsejük.
A zsemlét pirítva ízletesebb és kevésbé ázik át.
Készítsd elő a zöldségeket: a paradicsomot és a lilahagymát vágd vékony karikákra.
A zöldségeket tálalás előtt közvetlenül vágd fel, hogy frissek maradjanak.
Keverd össze a majonézt és a dijoni mustárt egy tálban, majd kend meg vele a pirított zsemlék belső oldalát.
A majonéz és a mustár helyett használhatsz más szószokat is, például aiolit vagy remoulade-ot.
Rakd össze a hamburgert: az alsó zsemlefélre tegyél salátalevelet, majd jöhet a sajtos csirkemell, a ropogós bacon, a paradicsom és a lilahagyma. Zárd le a felső zsemleféllel.
A hamburgert rétegezheted tetszés szerint.
Azonnal tálald, lehetőleg sült burgonyával vagy friss salátával. Tipp: Ha még gazdagabb ízt szeretnél, adj hozzá egy kevés avokádós krémet vagy egy extra mustáros öntetet!
A sült burgonyát tálalás előtt szórd meg egy kevés fűszerkeverékkel (pl. fokhagymapor, paprika), hogy még ízletesebb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.