Csirkeszárnyak fűszeresen tálalva

Csirkeszárnyak fűszeresen

A csirkeszárnyak fűszeresen az egyszerű, mégis ízletes fogások közé tartozik. A ropogósra sült csirkeszárnyak és az aromás fűszerek tökéletes harmóniát teremtenek, így ideális választás családi vacsorákhoz vagy baráti összejövetelekhez. Ez az étel gyorsan elkészíthető, és garantáltan sikert arat minden alkalommal.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Csirkeszárny
3 gerezd Fokhagyma
2 tk. Paprika (édes)
0.5 tk. Cayenne bors
1 tk. Őrölt kömény
1 tk.
0.5 tk. Bors
3 ek. Olívaolaj
2 ek. Citromlé
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkeszárnyakat mosd meg, töröld szárazra, és tedd egy nagy tálba.

    A szárazra törlés azért fontos, hogy a pác jobban rátapadjon a szárnyakra.

    2

    A fűszerekből (fokhagyma, paprika, cayenne bors, kömény, só, bors) készíts egy száraz keveréket. Add hozzá az olívaolajat és a citromlevet, hogy pácot készíts.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha nem szereted a csípőset, hagyd ki a cayenne borsot.

    3

    Öntsd a pácot a csirkeszárnyakra, és alaposan forgasd össze, hogy minden darab egyenletesen befedve legyen. Hagyd pihenni legalább 30 percig.

    Minél tovább hagyod pácolódni a szárnyakat, annál ízletesebbek lesznek. Akár egy éjszakára is a hűtőbe teheted.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Helyezd a csirkeszárnyakat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és oszd el őket egyenletesen.

    A sütőpapír megkönnyíti a takarítást, és megakadályozza, hogy a szárnyak leragadjanak.

    5

    Süsd a csirkeszárnyakat 25-30 percig, időnként fordítsd meg, hogy minden oldaluk aranybarnára süljön.

    A sütési idő függ a szárnyak méretétől és a sütőd teljesítményétől. Érdemes néha ellenőrizni, hogy ne égjenek meg.

    6

    Tálalás előtt szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel, és kínálj mellé friss zöldségeket vagy mártogatóst.

    A szárnyakhoz kínálhatsz joghurtos, fokhagymás mártogatóst, vagy édes chilis szószt.