A csirkeszárnyakat mosd meg, töröld szárazra, és tedd egy nagy tálba.
A szárazra törlés azért fontos, hogy a pác jobban rátapadjon a szárnyakra.
A fűszerekből (fokhagyma, paprika, cayenne bors, kömény, só, bors) készíts egy száraz keveréket. Add hozzá az olívaolajat és a citromlevet, hogy pácot készíts.
A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha nem szereted a csípőset, hagyd ki a cayenne borsot.
Öntsd a pácot a csirkeszárnyakra, és alaposan forgasd össze, hogy minden darab egyenletesen befedve legyen. Hagyd pihenni legalább 30 percig.
Minél tovább hagyod pácolódni a szárnyakat, annál ízletesebbek lesznek. Akár egy éjszakára is a hűtőbe teheted.
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Helyezd a csirkeszárnyakat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és oszd el őket egyenletesen.
A sütőpapír megkönnyíti a takarítást, és megakadályozza, hogy a szárnyak leragadjanak.
Süsd a csirkeszárnyakat 25-30 percig, időnként fordítsd meg, hogy minden oldaluk aranybarnára süljön.
A sütési idő függ a szárnyak méretétől és a sütőd teljesítményétől. Érdemes néha ellenőrizni, hogy ne égjenek meg.
Tálalás előtt szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel, és kínálj mellé friss zöldségeket vagy mártogatóst.
A szárnyakhoz kínálhatsz joghurtos, fokhagymás mártogatóst, vagy édes chilis szószt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.