A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, majd töröld szárazra papírtörlővel. Sózd és borsozd mindkét oldalukat.
A szárazra törlés segít, hogy a szárnyak ropogósabbak legyenek sütés közben.
Készítsd el a pácot: keverd össze egy tálban a mézet, dijoni mustárt, zúzott fokhagymát, szójaszószt, olívaolajat és a citromlevet.
A pác ízlés szerint variálható, adhatsz hozzá például gyömbért vagy chilipelyhet.
Tedd a csirkeszárnyakat a pácba, és keverd át alaposan, hogy mindenhol befedje a szósz. Hagyd pihenni a hűtőben legalább 30 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Minél tovább pácolod a szárnyakat, annál ízletesebbek lesznek. Akár egy éjszakára is hűtőben hagyhatod őket.
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, és helyezd rá a pácolt csirkeszárnyakat egyenletesen elosztva.
A sütőpapír megkönnyíti a takarítást.
Süsd a csirkeszárnyakat 20 percig, majd fordítsd meg őket, és süsd további 15-20 percig, amíg aranybarnára pirulnak.
A sütési idő függ a szárnyak méretétől. Ellenőrizd, hogy a hús teljesen átsült-e.
Tálalás előtt szórd meg a csirkeszárnyakat apróra vágott friss petrezselyemmel. Friss kenyérrel vagy salátával kínáld.
A csirkeszárnyakat kínálhatod sült krumplival vagy rizzsel is. A friss petrezselyem helyett használhatsz aprított zöldhagymát is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.