A csirkeszárnyakat mosd meg, és papírtörlővel töröld szárazra. Sózd és borsozd meg mindkét oldalukat.
A szárazra törlés segít, hogy a bőrük ropogósabb legyen sütés közben.
Egy nagy serpenyőben vagy sütőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a csirkeszárnyakat mindkét oldalon, amíg aranybarna lesz a bőrük.
Ha sütőben készíted, először magasabb hőfokon pirítsd, majd vedd lejjebb a hőmérsékletet, hogy belül is átsüljenek.
A pikáns mártáshoz keverd össze a barbecue szószt, a mézet, a citromlevet, az apróra vágott fokhagymát és a csípős paprikát. Alaposan keverd össze, hogy egységes szószt kapj.
A csípősség mértékét a paprika mennyiségével szabályozhatod.
Öntsd a mártást a csirkeszárnyakra, és közepes hőfokon párold 10-15 percig, hogy a szósz kissé besűrűsödjön, és bevonja a szárnyakat.
A párolás során többször forgasd meg a szárnyakat, hogy egyenletesen bevonja őket a mártás.
Tálald a csirkeszárnyakat a pikáns mártással, és szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel. Kínálhatsz mellé friss zöldségeket vagy sült burgonyát.
A mártás mellé kínálhatsz tejfölt vagy joghurtot a csípősség enyhítésére.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.