Csokidarabos palacsinta tálalva

Csokidarabos palacsinta

A csokidarabos palacsinta az egyik legkedveltebb édes reggeli vagy desszert. A palacsinta hagyományosan népszerű étel, amelyet számos változatban fogyasztanak világszerte. A csokoládé hozzáadása különleges ízt és élvezetet ad ennek a klasszikus fogásnak. A csokidarabok a meleg tésztában enyhén megolvadnak, így minden falat egy igazi élmény. Ha igazán kényeztető palacsintát szeretnél készíteni, próbáld ki ezt a receptet, és tálald tejszínhabbal vagy olvasztott csokoládéval megcsorgatva!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
180 g Liszt
300 ml Tej
2 db Tojás
20 g Kristálycukor
10 g Vaníliás cukor
1 csipet
2 ek. Olaj
50 g Étcsokoládé darabok
10 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a csipet sót.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a cukor egyenletesen oszjoljon el.

    2

    Üsd bele a tojásokat, majd folyamatos keverés mellett apránként add hozzá a tejet, hogy csomómentes tésztát kapj.

    A tejet lassan adagold, hogy elkerüld a csomók kialakulását. Használj habverőt a sima tészta érdekében.

    3

    Adj hozzá egy evőkanál olajat, és alaposan keverd el. Hagyd pihenni a tésztát 15 percig, hogy a liszt megfelelően felszívja a folyadékot.

    A pihentetés javítja a tészta állagát és a palacsinta végső textúráját.

    4

    Egy palacsintasütőt vékonyan kenj meg olajjal, és közepes lángon forrósítsd fel.

    A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, mielőtt beleteszed a tésztát. Ellenőrizd, hogy a serpenyő egyenletesen melegszik-e.

    5

    Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen szórd rá az apróra vágott csokoládét. Süsd 1-2 percig, majd fordítsd meg, és süsd további 1 percig.

    A csokoládét egyenletesen szórd el a tésztában. Figyeld a palacsintát, mert a csokoládé könnyen megéghet.

    6

    Ismételd meg a folyamatot, amíg az összes palacsinta el nem készül. Tartsd melegen a kész palacsintákat.

    A kész palacsintákat egy tányéron, egymásra helyezve, alufóliával letakarva tarthatod melegen.

    7

    Tálalás előtt szórd meg a palacsintákat porcukorral. Ízlés szerint csorgathatsz rá olvasztott csokoládét vagy tejszínhabot is.

    A tálalásnál használj kreatív díszítéseket, hogy a palacsinta még vonzóbb legyen.