Csokipasztillás croissant tálalva

Csokipasztillás croissant

A croissant a francia pékségek egyik legismertebb süteménye, amelyet számtalan variációban elkészíthetünk. A csokipasztillás croissant egy igazi klasszikus, amely a vajas tészta könnyedségét ötvözi az olvadt csokoládé gazdag ízével. A csokoládépelyhek lassan megolvadnak a sütés során, így minden harapásnál egy kellemesen édes és krémes réteg tárul elénk. Ha szereted a csokoládés péksüteményeket, ezt a receptet mindenképpen érdemes kipróbálnod!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Finomliszt
150 g Vaj
100 ml Tej
2 db Tojás
7 g Szárított élesztő
40 g Cukor
5 g
80 g Étcsokoládé pasztilla
5 ml Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    Az előmelegített sütő biztosítja az egyenletes sütést.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a sót.

    A lisztet érdemes átszitálni, hogy a croissant tésztája könnyebb és levegősebb legyen.

    3

    Egy másik edényben melegítsd fel a tejet langyosra, add hozzá az élesztőt és hagyd állni 5 percig.

    A tej ne legyen forró, mert a forró tej elpusztítja az élesztőt.

    4

    A lisztkeverékhez add hozzá a tojásokat, a langyos tejes-élesztős keveréket és a vanília kivonatot, majd kezdd el összedolgozni.

    Fontos, hogy a tejes-élesztős keverék ne legyen se túl meleg, se túl hideg, mert a túl meleg elpusztítja az élesztőt, a túl hideg pedig nem aktiválja.

    5

    Morzsold bele a hideg vajat és gyúrd össze, amíg egy rugalmas tésztát kapsz.

    A hideg vaj segít a tésztának a réteges szerkezet kialakításában. Fontos, hogy a vaj hideg legyen, különben a tészta zsíros lesz.

    6

    Nyújtsd ki a tésztát kb. 3 mm vastagságúra, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.

    A tésztát vékonyra kell nyújtani.

    7

    Mindegyik háromszög közepére helyezz néhány csokipasztillát, majd tekerd fel croissant formára.

    Ne tegyél túl sok csokipasztillát, mert sütés közben kifolyhat.

    8

    Helyezd a croissantokat a sütőpapírral bélelt tepsire és hagyd kelni 20 percig.

    A kelesztés segít, hogy a croissantok még levegősebbek legyenek.

    9

    Kend meg a tetejüket tojással, majd süsd őket 18-20 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    A tojás szép színt ad a croissant-oknak.

    10

    Ha kihűltek, szórd meg egy kevés porcukorral vagy olvasztott csokoládéval tálalás előtt.

    A porcukor vagy az olvasztott csokoládé díszíti és még finomabbá teszi a croissant-t.