Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
Az előmelegített sütő biztosítja az egyenletes sütést.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a sót.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy a croissant tésztája könnyebb és levegősebb legyen.
Egy másik edényben melegítsd fel a tejet langyosra, add hozzá az élesztőt és hagyd állni 5 percig.
A tej ne legyen forró, mert a forró tej elpusztítja az élesztőt.
A lisztkeverékhez add hozzá a tojásokat, a langyos tejes-élesztős keveréket és a vanília kivonatot, majd kezdd el összedolgozni.
Fontos, hogy a tejes-élesztős keverék ne legyen se túl meleg, se túl hideg, mert a túl meleg elpusztítja az élesztőt, a túl hideg pedig nem aktiválja.
Morzsold bele a hideg vajat és gyúrd össze, amíg egy rugalmas tésztát kapsz.
A hideg vaj segít a tésztának a réteges szerkezet kialakításában. Fontos, hogy a vaj hideg legyen, különben a tészta zsíros lesz.
Nyújtsd ki a tésztát kb. 3 mm vastagságúra, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.
A tésztát vékonyra kell nyújtani.
Mindegyik háromszög közepére helyezz néhány csokipasztillát, majd tekerd fel croissant formára.
Ne tegyél túl sok csokipasztillát, mert sütés közben kifolyhat.
Helyezd a croissantokat a sütőpapírral bélelt tepsire és hagyd kelni 20 percig.
A kelesztés segít, hogy a croissantok még levegősebbek legyenek.
Kend meg a tetejüket tojással, majd süsd őket 18-20 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.
A tojás szép színt ad a croissant-oknak.
Ha kihűltek, szórd meg egy kevés porcukorral vagy olvasztott csokoládéval tálalás előtt.
A porcukor vagy az olvasztott csokoládé díszíti és még finomabbá teszi a croissant-t.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.