A sütőt melegítsd elő 180 fokra (légkeveréses sütő esetén 160 fokra). Készíts elő 12 muffinformát.
Ha nincs muffinformád, használhatsz papír kapszlikat is, de ebben az esetben érdemes egy muffin sütőben elhelyezni őket, hogy megtartsák a formájukat.
A vajat olvaszd fel, majd keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral.
A vaj ne legyen túl forró, mert akkor megfőheti a tojásokat.
Add hozzá a tojásokat egyenként, és jól keverd el a masszát.
A tojásokat szobahőmérsékletűen használd, hogy jobban elegyedjenek a tésztával.
A lisztet, kakaóport és a sütőport keverd el egy tálban, majd apránként add hozzá a vajas keverékhez.
A száraz hozzávalókat szitáld át, hogy elkerüld a csomókat.
A tejet is add hozzá fokozatosan, miközben kevergeted, hogy sima tésztát kapj.
A tej is legyen szobahőmérsékletű.
A csokoládé darabkákat óvatosan keverd a tésztába.
Használj jó minőségű étcsokoládét, hogy intenzívebb legyen az íze.
Töltsd meg a muffinformákat a tésztával, majd süsd őket 18-20 percig, amíg a tűpróbát kiállják.
Ne töltsd túl a formákat, mert kifolyhat a tészta.
Miután megsültek, hagyd őket hűlni a formában 5 percig, majd helyezd át őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.
A rácson jobban hűlnek, mert a levegő minden oldalról éri őket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.