Csokis Cupcake tálalva

Csokis Cupcake

A csokis cupcake az édességek egyik legnépszerűbb változata, amely mindig sikert arat. A puha, csokoládés tészta és az édes csokoládé darabkák tökéletes harmóniát alkotnak. Az egyszerű receptnek köszönhetően bárki könnyedén elkészítheti, és mivel gyorsan elkészíthető, tökéletes választás bármilyen alkalomra. Ha extra ízvilágot szeretnél, bátran díszítsd a cupcake-ket tejszínhabbal vagy gyümölcsökkel.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
180 g Liszt
150 g Cukor
40 g Kakaópor
100 g Vaj
120 ml Tej
2 db Tojás
1 tk. Sütőpor
1 csomag Vaníliás cukor
100 g Csokoládé darabkák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt melegítsd elő 180 fokra (légkeveréses sütő esetén 160 fokra). Készíts elő 12 muffinformát.

    Ha nincs muffinformád, használhatsz papír kapszlikat is, de ebben az esetben érdemes egy muffin sütőben elhelyezni őket, hogy megtartsák a formájukat.

    2

    A vajat olvaszd fel, majd keverd össze a cukorral és a vaníliás cukorral.

    A vaj ne legyen túl forró, mert akkor megfőheti a tojásokat.

    3

    Add hozzá a tojásokat egyenként, és jól keverd el a masszát.

    A tojásokat szobahőmérsékletűen használd, hogy jobban elegyedjenek a tésztával.

    4

    A lisztet, kakaóport és a sütőport keverd el egy tálban, majd apránként add hozzá a vajas keverékhez.

    A száraz hozzávalókat szitáld át, hogy elkerüld a csomókat.

    5

    A tejet is add hozzá fokozatosan, miközben kevergeted, hogy sima tésztát kapj.

    A tej is legyen szobahőmérsékletű.

    6

    A csokoládé darabkákat óvatosan keverd a tésztába.

    Használj jó minőségű étcsokoládét, hogy intenzívebb legyen az íze.

    7

    Töltsd meg a muffinformákat a tésztával, majd süsd őket 18-20 percig, amíg a tűpróbát kiállják.

    Ne töltsd túl a formákat, mert kifolyhat a tészta.

    8

    Miután megsültek, hagyd őket hűlni a formában 5 percig, majd helyezd át őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek.

    A rácson jobban hűlnek, mert a levegő minden oldalról éri őket.