Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót, a kakaóport és a vaníliás cukrot.
A kakaóport szitáld át, hogy ne legyen csomós.
Add hozzá a tojásokat, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejet és a szódavizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A szódavíztől a palacsinta könnyebb és légiesebb lesz.
Hagyd pihenni a tésztát 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés alatt a liszt megduzzad, így a palacsinta nem lesz olyan gumis.
Egy serpenyőt kenj ki kevés olajjal, és forrósítsd fel közepes lángon.
A serpenyő legyen elég forró, de ne égesd meg az olajat.
Önts egy merőkanál tésztát a serpenyőbe, és egyenletesen oszlasd el. Süsd 1-2 percig, amíg a szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől, majd fordítsd meg, és süsd további 1 percig.
Ha a palacsinta szakad, adj még egy kis lisztet a tésztához.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, időnként újraolajozva a serpenyőt.
Ne spórolj az olajjal, különben a palacsinta leragad.
A csokoládéöntethez forrósítsd fel a tejszínt, majd add hozzá az apróra tördelt étcsokoládét, és keverd addig, amíg teljesen fel nem olvad.
A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd meg.
Tálald a palacsintákat csokoládéöntettel meglocsolva és friss mentával díszítve.
A menta frissessége remekül kiegészíti a csokoládé ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.