Csokis-mogyorós torta krémes csokoládébevonattal

Csokis-mogyorós torta

A csokoládé és a mogyoró tökéletes ízkombinációt alkot, amely évszázadok óta kedvelt a cukrászatban. Az olasz és francia konyha inspirálta ezt a tortát, amelyben a pirított mogyoró ropogós textúrája és az étcsokoládé selymes krémessége találkozik. Ez a torta különleges alkalmakra is tökéletes választás, hiszen elegáns és rendkívül ízletes. Ha szereted a Nutellát és a csokoládés desszerteket, akkor ez a recept garantáltan a kedvenced lesz!

Előkészület 25 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 5 perc
3800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
200 g Finomliszt
100 g Darált mogyoró
150 g Kristálycukor
50 g Kakaópor
150 g Vaj
4 db Tojás
1 cs. Sütőpor
1 csipet
200 ml Tej
200 g Étcsokoládé
250 ml Tejszín
80 g Porcukor
50 g Pirított mogyoró

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki egy 22 cm-es tortaformát, és béleld ki sütőpapírral.

    A sütőpapír segít abban, hogy a torta ne ragadjon le és könnyen ki tudd venni a formából.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót, a kakaóport és a darált mogyorót.

    A sütőport érdemes a liszttel együtt szitálni, hogy egyenletesen eloszoljon a tésztában.

    3

    Egy másik edényben verd fel a tojásokat a cukorral, majd add hozzá az olvasztott vajat és a tejet.

    A tojásokat a cukorral addig verd, amíg világos és habos nem lesz, ezáltal a tészta könnyebb lesz.

    4

    Lassan adagold hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, és keverd simára.

    A száraz és nedves hozzávalókat óvatosan keverd össze, hogy a tészta ne legyen túl kemény. Ne keverd túl!

    5

    Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, és süsd 35-40 percig, vagy amíg a tűpróba tiszta eredményt nem ad.

    A sütési idő sütő függő, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy a tészta átsült-e.

    6

    Amíg a torta sül, készítsd el a csokoládékrémet: forrósítsd fel a tejszínt, majd öntsd rá az apróra tört étcsokoládéra. Keverd addig, amíg sima és fényes krémet kapsz.

    A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd addig, amíg éppen gyöngyözni kezd. A jó minőségű csokoládé selymesebb krémet eredményez.

    7

    Hagyd a krémet kissé hűlni, majd keverd hozzá a porcukrot.

    A porcukrot szitáld bele a krémbe, hogy ne legyen csomós.

    8

    Amikor a torta kihűlt, vágd ketté, és kend meg az alsó lapot csokoládékrémmel, majd helyezd rá a másik lapot.

    A tortát csak teljesen kihűlve vágd ketté, különben könnyen morzsálódhat.

    9

    A maradék csokoládékrémmel vond be a torta tetejét és oldalát, egyenletesen elsimítva.

    A krémet egy spatula vagy kenőkés segítségével tudod egyenletesen elsimítani a tortán.

    10

    Szórd meg pirított mogyoróval, majd hűtsd legalább 1 órán át, hogy a krém megfelelően megszilárduljon.

    A pirított mogyoró intenzívebb ízt ad a tortának. A hűtési idő alatt a krém szépen megdermed, így könnyebb lesz szeletelni.