Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki egy 22 cm-es tortaformát, és béleld ki sütőpapírral.
A sütőpapír segít abban, hogy a torta ne ragadjon le és könnyen ki tudd venni a formából.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót, a kakaóport és a darált mogyorót.
A sütőport érdemes a liszttel együtt szitálni, hogy egyenletesen eloszoljon a tésztában.
Egy másik edényben verd fel a tojásokat a cukorral, majd add hozzá az olvasztott vajat és a tejet.
A tojásokat a cukorral addig verd, amíg világos és habos nem lesz, ezáltal a tészta könnyebb lesz.
Lassan adagold hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, és keverd simára.
A száraz és nedves hozzávalókat óvatosan keverd össze, hogy a tészta ne legyen túl kemény. Ne keverd túl!
Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, és süsd 35-40 percig, vagy amíg a tűpróba tiszta eredményt nem ad.
A sütési idő sütő függő, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy a tészta átsült-e.
Amíg a torta sül, készítsd el a csokoládékrémet: forrósítsd fel a tejszínt, majd öntsd rá az apróra tört étcsokoládéra. Keverd addig, amíg sima és fényes krémet kapsz.
A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd addig, amíg éppen gyöngyözni kezd. A jó minőségű csokoládé selymesebb krémet eredményez.
Hagyd a krémet kissé hűlni, majd keverd hozzá a porcukrot.
A porcukrot szitáld bele a krémbe, hogy ne legyen csomós.
Amikor a torta kihűlt, vágd ketté, és kend meg az alsó lapot csokoládékrémmel, majd helyezd rá a másik lapot.
A tortát csak teljesen kihűlve vágd ketté, különben könnyen morzsálódhat.
A maradék csokoládékrémmel vond be a torta tetejét és oldalát, egyenletesen elsimítva.
A krémet egy spatula vagy kenőkés segítségével tudod egyenletesen elsimítani a tortán.
Szórd meg pirított mogyoróval, majd hűtsd legalább 1 órán át, hogy a krém megfelelően megszilárduljon.
A pirított mogyoró intenzívebb ízt ad a tortának. A hűtési idő alatt a krém szépen megdermed, így könnyebb lesz szeletelni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.