Csokoládé forgácsos fagylalt tálalva

Csokoládé forgácsos fagylalt

A csokoládé forgácsos fagylalt egy igazi klasszikus, amely világszerte az egyik legnépszerűbb fagylaltíz. A csokoládé finom darabkái kellemes textúrát és extra ízt adnak a krémes vaníliás alaphoz. A házi verzió lehetővé teszi a friss alapanyagok használatát, és garantálja a gazdag, krémes textúrát. Képzeld el, ahogy egy forró nyári délutánon a hideg fagylalt elolvad a szádban, miközben a roppanós csokoládédarabkák igazi élvezetet nyújtanak!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 ml Tej
250 ml Tejszín
100 g Kristálycukor
4 db Tojássárgája
5 ml Vaníliakivonat
100 g Étcsokoládé (forgácsolt)
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejet és a tejszínt közepes lángon, amíg forráspont közeli állapotba nem kerül. Ne hagyd felforrni!

    Érdemes sűrű aljú lábost használni, hogy kevésbé égjen le a tej.

    2

    Közben egy külön tálban keverd habosra a tojássárgájákat a cukorral, amíg világosabb és krémesebb állagú lesz.

    A habos keveréshez használhatsz kézi mixert is, így gyorsabb és könnyebb lesz.

    3

    Fokozatosan, folyamatos keverés mellett adj egy kevés meleg tejes keveréket a tojásos keverékhez, hogy a hőmérséklet kiegyenlítődjön és ne csapódjanak ki a tojások.

    Először csak egy-két evőkanálnyi tejet adj a tojásokhoz, majd fokozatosan növeld az adagot.

    4

    Öntsd vissza az egész keveréket a lábosba, és főzd alacsony hőmérsékleten folyamatos keverés mellett, amíg besűrűsödik. Akkor jó, ha bevonja a fakanál hátulját.

    A sűrűsödést úgy ellenőrizheted, hogy a fakanál hátuljára húzol egy vonalat az ujjaddal. Ha a vonal nem folyik össze azonnal, akkor jó a krém.

    5

    Vedd le a tűzről, keverd hozzá a vaníliakivonatot és egy csipet sót. Hagyd teljesen kihűlni.

    A kihűléshez tedd a krémet egy jéggel teli tálba, így gyorsabban lehűl.

    6

    Ha kihűlt, öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és készítsd el a fagylaltot a gép utasításai szerint.

    A fagylaltgép használata előtt olvasd el a használati utasítást, hogy a legjobb eredményt érd el.

    7

    Amikor a fagylalt már majdnem teljesen elkészült, add hozzá az aprított étcsokoládét, és hagyd a gépet még néhány percig keverni, hogy egyenletesen eloszoljon.

    Használj jó minőségű étcsokoládét, mert ez nagyban befolyásolja a fagylalt ízét.

    8

    Tedd a kész fagylaltot egy zárható edénybe, és fagyaszd legalább 3 órán át, hogy elérje a kívánt állagot.

    A fagyasztás során időnként keverd át a fagylaltot, hogy ne keletkezzenek jégkristályok.