Csokoládé likőrös ravioli tálalva

Csokoládé likőrös ravioli

A csokoládé likőrös ravioli egy igazán különleges desszert, amely az olasz konyha hagyományos ravioli készítését ötvözi az édes, gazdag csokoládés ízvilággal. Az étcsokoládé és a mascarpone tökéletes egyensúlyt teremt, míg a csokoládé likőr mélyebb, intenzívebb aromát ad ennek az édességnek. Az ilyen típusú raviolit gyakran ünnepi alkalmakra készítik, és egy pohár desszertbor vagy egy espresso mellé tálalva lesz igazán felejthetetlen. Ha szereted a csokoládét, és egy különleges desszertet keresel, ezt a receptet mindenképpen érdemes kipróbálni!

Előkészület 40 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
2 db Tojás
20 ml Víz
1 csipet
100 g Étcsokoládé
100 g Mascarpone
30 g Porcukor
1 tk. Vanília kivonat
30 ml Csokoládé likőr
10 g Kakaópor
30 g Olvasztott vaj
50 g Reszelt étcsokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Szitáld át a lisztet egy nagy tálba, adj hozzá egy csipet sót, majd készíts a közepébe egy mélyedést. Üsd bele a tojásokat, és lassan dolgozd össze a tésztát. Szükség szerint adj hozzá egy kevés vizet, hogy rugalmas legyen.

    A liszt átszitálása segít elkerülni a csomókat a tésztában. A víz mennyisége függ a liszt minőségétől és a tojások méretétől, ezért óvatosan adagold.

    2

    Gyúrd a tésztát legalább 10 percig, amíg sima és elasztikus lesz. Csomagold fóliába és hagyd pihenni 30 percig.

    A tészta gyúrása elengedhetetlen a megfelelő állag eléréséhez. Ha a tészta túl kemény, adj hozzá egy kevés vizet, ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet. A pihentetés segít a gluténnak ellazulni, így a tészta könnyebben nyújtható lesz.

    3

    A töltelékhez olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett, majd keverd össze a mascarponéval, a porcukorral, a vanília kivonattal és a csokoládé likőrrel. Hagyd hűlni, hogy sűrűbb állagú legyen.

    A vízgőz felett olvasztás megakadályozza, hogy a csokoládé megégjen. A tölteléket hűtőben érdemes hűteni, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.

    4

    Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd egyenletesen kanalazz kis adagokat a töltelékből az egyik felére, megfelelő távolságban egymástól.

    A tésztát minél vékonyabbra kell nyújtani, hogy a ravioli ne legyen túl vastag. A töltelék adagolásánál figyelj, hogy ne legyen túl sok, mert akkor kifolyhat főzés közben.

    5

    Hajtsd rá a tészta másik felét, majd egy derelyevágóval vagy késsel vágd ki a raviolikat. A széleket jól nyomkodd össze, hogy ne folyjon ki a töltelék főzés közben.

    A széleket alaposan nyomkodd össze, akár egy villával is segítheted a lezárást. Ha a tészta száraz, kenheted meg egy kevés vízzel, hogy jobban tapadjon.

    6

    Forralj egy nagy lábosban vizet, és enyhén sózd meg. Dobd bele a raviolikat, majd főzd őket 3-4 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.

    A vizet forrásban kell tartani, de ne forrjon túl erősen, mert akkor a ravioli széteshet. Ne tegyél egyszerre túl sok raviolit a vízbe, mert lehűtik a vizet.

    7

    Szűrd le a raviolikat, majd egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és óvatosan forgasd át benne a tésztát, hogy enyhén karamellizálódjon.

    A vaj helyett használhatsz olívaolajat is. A raviolikat óvatosan forgasd át, hogy ne törjenek össze.

    8

    Tálaláskor szórd meg kakaóporral és reszelt étcsokoládéval, majd fogyaszd melegen!

    A raviolikat tálalhatod vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal is.