Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki és lisztezz be egy tortaformát.
A sütő előmelegítése fontos a megfelelő sütéshez. A forma kivajazása és lisztezése megakadályozza a tészta letapadását.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport és a sütőport.
A száraz hozzávalókat érdemes átszitálni, hogy a kakaópor ne legyen csomós, és a sütőpor egyenletesen eloszoljon.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a kristálycukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosítható legyen. A tojásokat egyesével add hozzá, hogy a tészta ne csapódjon ki.
Olvaszd meg az étcsokoládét gőz felett, és keverd hozzá a tojásos keverékhez.
Ügyelj, hogy a csokoládé ne égjen meg a gőz felett. Ha megolvadt, hagyd kicsit hűlni, mielőtt a tojásos keverékhez adod.
Add hozzá a tejet, majd fokozatosan keverd bele a száraz hozzávalókat, amíg sima tésztát kapsz.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy a tészta sima és egyenletes legyen. Ne keverd túl, csak addig, amíg a hozzávalók össze nem állnak.
Öntsd a tésztát a formába, és süsd 30-35 percig. Hűtsd ki teljesen.
A sütési időt tűpróbával ellenőrizd. A tortát hagyd a formában kihűlni, majd tedd rácsra, hogy teljesen kihűljön.
A krémhez habosítsd fel a tejszínt a porcukorral, majd olvaszd meg a fehér csokoládét, és óvatosan keverd bele a tejszínhabba.
A tejszín legyen jól lehűtve, hogy könnyen felverhető legyen. A fehér csokoládét olvaszd meg óvatosan, és hagyd kicsit hűlni, mielőtt a tejszínhabba kevered.
Vond be a torta tetejét és oldalát a fehér csokoládés krémmel, és simítsd el egyenletesen.
A krémet egy spatulával vagy késsel simítsd el egyenletesen a tortán.
Díszítsd a tortát ehető csokoládé pöttyökkel, rendezd őket kreatív mintákban a torta tetején és oldalán.
A pöttyöket rögzítheted a krémbe óvatosan nyomkodva. Használj különböző méretű és színű pöttyöket a kreatívabb hatásért.
Hűtsd a tortát legalább egy órán át, hogy a díszítés megszilárduljon, majd szeleteld és tálald.
A hűtés segít a krémnek megszilárdulni, így könnyebb lesz szeletelni a tortát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.