Csokoládé pöttyös torta fehér krémmel és ehető pöttyökkel díszítve

Csokoládé pöttyös torta

A csokoládé pöttyös torta egyedi és vidám desszert, amely tökéletes választás születésnapokra vagy különleges alkalmakra. A krémes fehér csokoládé és a csokoládé pöttyök kombinációja nemcsak ízletes, hanem látványos is. Az elkészítése egyszerű, de a végeredmény mindenkit lenyűgöz. Ideális választás azok számára, akik egy kreatív és finom desszerttel szeretnék meglepni családjukat vagy barátaikat.

Előkészület 1 óra 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 1 óra 50 perc
4800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
250 g Liszt
200 g Kristálycukor
50 g Kakaópor
150 g Vaj
4 db Tojás
150 ml Tej
1 cs. Sütőpor
200 g Étcsokoládé
100 g Fehér csokoládé
200 ml Tejszín
150 g Porcukor
50 g Ehető csokoládé pöttyök (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki és lisztezz be egy tortaformát.

    A sütő előmelegítése fontos a megfelelő sütéshez. A forma kivajazása és lisztezése megakadályozza a tészta letapadását.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport és a sütőport.

    A száraz hozzávalókat érdemes átszitálni, hogy a kakaópor ne legyen csomós, és a sütőpor egyenletesen eloszoljon.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a kristálycukorral, majd add hozzá egyenként a tojásokat.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen habosítható legyen. A tojásokat egyesével add hozzá, hogy a tészta ne csapódjon ki.

    4

    Olvaszd meg az étcsokoládét gőz felett, és keverd hozzá a tojásos keverékhez.

    Ügyelj, hogy a csokoládé ne égjen meg a gőz felett. Ha megolvadt, hagyd kicsit hűlni, mielőtt a tojásos keverékhez adod.

    5

    Add hozzá a tejet, majd fokozatosan keverd bele a száraz hozzávalókat, amíg sima tésztát kapsz.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva add hozzá, hogy a tészta sima és egyenletes legyen. Ne keverd túl, csak addig, amíg a hozzávalók össze nem állnak.

    6

    Öntsd a tésztát a formába, és süsd 30-35 percig. Hűtsd ki teljesen.

    A sütési időt tűpróbával ellenőrizd. A tortát hagyd a formában kihűlni, majd tedd rácsra, hogy teljesen kihűljön.

    7

    A krémhez habosítsd fel a tejszínt a porcukorral, majd olvaszd meg a fehér csokoládét, és óvatosan keverd bele a tejszínhabba.

    A tejszín legyen jól lehűtve, hogy könnyen felverhető legyen. A fehér csokoládét olvaszd meg óvatosan, és hagyd kicsit hűlni, mielőtt a tejszínhabba kevered.

    8

    Vond be a torta tetejét és oldalát a fehér csokoládés krémmel, és simítsd el egyenletesen.

    A krémet egy spatulával vagy késsel simítsd el egyenletesen a tortán.

    9

    Díszítsd a tortát ehető csokoládé pöttyökkel, rendezd őket kreatív mintákban a torta tetején és oldalán.

    A pöttyöket rögzítheted a krémbe óvatosan nyomkodva. Használj különböző méretű és színű pöttyöket a kreatívabb hatásért.

    10

    Hűtsd a tortát legalább egy órán át, hogy a díszítés megszilárduljon, majd szeleteld és tálald.

    A hűtés segít a krémnek megszilárdulni, így könnyebb lesz szeletelni a tortát.