Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy kisebb tepsit sütőpapírral.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a brownie leragadjon, és könnyebb lesz kivenni a tepsiből.
Olvaszd össze az étcsokoládét és a vajat gőz fölött, majd hagyd kicsit hűlni.
Ügyelj arra, hogy a víz ne érjen a tál aljához, különben a csokoládé megéghet. Mikrohullámú sütőben is olvaszthatod, de figyelj, hogy ne melegítsd túl!
Egy tálban keverd össze a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat, amíg habos lesz.
Minél habosabb a keverék, annál könnyebb és levegősebb lesz a brownie.
Add hozzá a csipet sót és a csokoládés keveréket, majd keverd simára.
A só kiemeli a csokoládé ízét.
Szitáld bele a lisztet és a kakaóport, és óvatosan forgasd össze a masszát.
A szitálás segít elkerülni a csomósodást, és a finomabb textúrát eredményez. Ne keverd túl, mert a brownie kemény lehet!
Öntsd a tésztát az előkészített tepsibe, és simítsd el a tetejét.
Használj spatulát a simításhoz, hogy egyenletes vastagságú legyen a tészta.
Süsd 20-25 percig, amíg a teteje megszilárdul, de a belseje kissé ragacsos marad.
A brownie akkor jó, ha a közepe még kicsit lágy. Tűpróbával ellenőrizheted: ha a tűre ragad egy kevés tészta, akkor kész.
Hűtsd le teljesen a tepsiben, majd szeleteld fel kockákra, és tálald.
A teljesen kihűlt brownie könnyebben szeletelhető. Ha szeretnéd, porcukorral is megszórhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.