Csokoládés brownie ropogós tetejű és puha belsejű, szeletekre vágva

Csokoládés Brownie

A Csokoládés Brownie az egyik legismertebb és legkedveltebb desszert a világon. A gazdag csokoládéíz és a tökéletesen kiegyensúlyozott állag miatt minden édesszájú álma. Ezzel a recepttel könnyen elkészítheted otthon is, és garantáltan mindenkit lenyűgözhetsz vele. Ideális választás ünnepi asztalra vagy egy egyszerű hétköznapi kényeztetésre.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Étcsokoládé
150 g Vaj
200 g Cukor
3 db Tojás
100 g Liszt
2 ek. Kakaópor
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet Csipet só

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy kisebb tepsit sütőpapírral.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a brownie leragadjon, és könnyebb lesz kivenni a tepsiből.

    2

    Olvaszd össze az étcsokoládét és a vajat gőz fölött, majd hagyd kicsit hűlni.

    Ügyelj arra, hogy a víz ne érjen a tál aljához, különben a csokoládé megéghet. Mikrohullámú sütőben is olvaszthatod, de figyelj, hogy ne melegítsd túl!

    3

    Egy tálban keverd össze a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat, amíg habos lesz.

    Minél habosabb a keverék, annál könnyebb és levegősebb lesz a brownie.

    4

    Add hozzá a csipet sót és a csokoládés keveréket, majd keverd simára.

    A só kiemeli a csokoládé ízét.

    5

    Szitáld bele a lisztet és a kakaóport, és óvatosan forgasd össze a masszát.

    A szitálás segít elkerülni a csomósodást, és a finomabb textúrát eredményez. Ne keverd túl, mert a brownie kemény lehet!

    6

    Öntsd a tésztát az előkészített tepsibe, és simítsd el a tetejét.

    Használj spatulát a simításhoz, hogy egyenletes vastagságú legyen a tészta.

    7

    Süsd 20-25 percig, amíg a teteje megszilárdul, de a belseje kissé ragacsos marad.

    A brownie akkor jó, ha a közepe még kicsit lágy. Tűpróbával ellenőrizheted: ha a tűre ragad egy kevés tészta, akkor kész.

    8

    Hűtsd le teljesen a tepsiben, majd szeleteld fel kockákra, és tálald.

    A teljesen kihűlt brownie könnyebben szeletelhető. Ha szeretnéd, porcukorral is megszórhatod.