Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a rétes egyenletesen süljön meg. A sütőpapír megakadályozza, hogy a rétes leragadjon.
Egy tálban keverd össze a darált diót, cukrot és a vaníliakivonatot. A csokoládét vágd apró darabokra vagy reszeld le.
A dió és a csokoládé mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Használj jó minőségű csokoládét a legjobb ízélményért.
Helyezz egy réteslapot a munkafelületre, és kend meg olvasztott vajjal. Tedd rá a következő réteslapot, majd ismét kend meg vajjal. Folytasd, amíg az összes réteslapot rétegezed.
A réteslapok könnyen kiszáradhatnak, ezért dolgozz gyorsan, és takard le őket egy nedves konyharuhával, amíg nem használod őket. A vajjal ne spórolj, ez biztosítja a ropogós végeredményt.
Szórd meg a réteslapok közepét a dióval, cukorral és csokoládédarabokkal, majd locsold meg egy kevés tejjel, hogy krémesebb legyen a töltelék.
A tölteléket egyenletesen oszlasd el, de ne töltsd túl a rétest, mert akkor nehezebb lesz feltekerni. A tej helyett használhatsz tejszínt is a még gazdagabb ízért.
Hajtsd be a réteslapok széleit, és tekerd fel szorosan, mint egy roládot.
Ügyelj arra, hogy a rétes szorosan legyen feltekerve, hogy ne essen szét sütés közben. A széleket alaposan nyomkodd le.
Helyezd a rétest a tepsire, és kend meg a tetejét olvasztott vajjal, hogy szép aranybarna legyen sütés közben.
A vaj helyett használhatsz tojássárgáját is a tetejére kenve, ez még szebb színt ad a rétesnek.
Süsd a sütőben 20-25 percig, amíg a rétes ropogós és aranybarna lesz.
A sütési idő sütőtől függően változhat, figyelj rá, hogy a rétes ne égjen meg. Ha túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával.
Hagyd a rétest kissé hűlni, majd szeleteld fel. Tálaláskor porcukorral szórd meg.
A rétest langyosan a legfinomabb. A porcukor helyett kínálhatod vaníliafagyival vagy tejszínhabbal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.