Csokoládés rétes tálalva egy tányéron

Csokoládés rétes

A csokoládés rétes a magyar konyha egyik különleges édessége, amely a hagyományos rétest modern csokoládés ízvilággal ötvözi. Ez az egyszerűen elkészíthető recept ideális választás, ha valami gyorsan elkészíthető, mégis különleges desszertre vágysz. A ropogós réteslap és a gazdag csokoládés-diós töltelék harmóniája garantáltan elnyeri a család és a vendégek tetszését. Tálaláskor porcukorral megszórva még látványosabb és ízletesebb.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Réteslap
150 g Étcsokoládé
50 g Kristálycukor
50 ml Tej
50 g Olvasztott vaj
50 g Darált dió
1 tk. Vaníliakivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése nagyon fontos, hogy a rétes egyenletesen süljön meg. A sütőpapír megakadályozza, hogy a rétes leragadjon.

    2

    Egy tálban keverd össze a darált diót, cukrot és a vaníliakivonatot. A csokoládét vágd apró darabokra vagy reszeld le.

    A dió és a csokoládé mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Használj jó minőségű csokoládét a legjobb ízélményért.

    3

    Helyezz egy réteslapot a munkafelületre, és kend meg olvasztott vajjal. Tedd rá a következő réteslapot, majd ismét kend meg vajjal. Folytasd, amíg az összes réteslapot rétegezed.

    A réteslapok könnyen kiszáradhatnak, ezért dolgozz gyorsan, és takard le őket egy nedves konyharuhával, amíg nem használod őket. A vajjal ne spórolj, ez biztosítja a ropogós végeredményt.

    4

    Szórd meg a réteslapok közepét a dióval, cukorral és csokoládédarabokkal, majd locsold meg egy kevés tejjel, hogy krémesebb legyen a töltelék.

    A tölteléket egyenletesen oszlasd el, de ne töltsd túl a rétest, mert akkor nehezebb lesz feltekerni. A tej helyett használhatsz tejszínt is a még gazdagabb ízért.

    5

    Hajtsd be a réteslapok széleit, és tekerd fel szorosan, mint egy roládot.

    Ügyelj arra, hogy a rétes szorosan legyen feltekerve, hogy ne essen szét sütés közben. A széleket alaposan nyomkodd le.

    6

    Helyezd a rétest a tepsire, és kend meg a tetejét olvasztott vajjal, hogy szép aranybarna legyen sütés közben.

    A vaj helyett használhatsz tojássárgáját is a tetejére kenve, ez még szebb színt ad a rétesnek.

    7

    Süsd a sütőben 20-25 percig, amíg a rétes ropogós és aranybarna lesz.

    A sütési idő sütőtől függően változhat, figyelj rá, hogy a rétes ne égjen meg. Ha túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával.

    8

    Hagyd a rétest kissé hűlni, majd szeleteld fel. Tálaláskor porcukorral szórd meg.

    A rétest langyosan a legfinomabb. A porcukor helyett kínálhatod vaníliafagyival vagy tejszínhabbal is.