Curry-s gofri kókusztejjel és korianderrel

Curry-s Gofri

A curry az egyik legnépszerűbb fűszerkeverék, amelyet Délkelet-Ázsiában és Indiában már évszázadok óta használnak. Gazdag aromái és mély ízvilága tökéletesen harmonizál a ropogós gofri tésztájával. Ebben a receptben a kókusztej és a friss koriander még izgalmasabbá teszi ezt a különleges ételt. Ha szereted az ázsiai ízeket és a fűszeres ételeket, ezt a receptet mindenképpen érdemes kipróbálnod!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
540 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
250 ml Tej
2 db Tojás
1 tk. Sütőpor
1 csipet
1 csipet Bors
50 g Vaj
1 ek. Curry por
100 ml Kókusztej
1 gerezd Fokhagyma
1 tk. Reszelt gyömbér
1 ek. Pirított kókuszreszelék
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát aprítsd fel, és a reszelt gyömbérrel együtt keverd el a kókusztejben.

    Ha nincs friss gyömbéred, használhatsz gyömbérport is, de a friss gyömbér íze intenzívebb.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a curry port, a sót és a borsot.

    A curry por mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha pikánsabban szereted, tegyél bele többet.

    3

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a kókusztejet és az olvasztott vajat, majd jól keverd össze.

    A kókusztej helyett használhatsz más növényi tejet is, például mandulatejet vagy szójatejet.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze, amíg sima tésztát kapsz.

    Ügyelj arra, hogy ne maradjanak csomók a tésztában, de ne is keverd túl.

    5

    Melegítsd elő a gofrisütőt, és kend ki egy kevés vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le.

    A kókuszolaj is remekül használható a gofrisütő kikenéséhez, és még intenzívebb kókuszos ízt ad a gofrinak.

    6

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-4 percig, amíg aranybarnára sül.

    A sütési idő a gofrisütőtől függően változhat, figyelj oda, nehogy megégjen.

    7

    A kész gofrikat hagyd pár percig hűlni, majd szórd meg pirított kókuszreszelékkel és friss korianderrel.

    A kókuszreszeléket serpenyőben szárazon pirítsd meg, amíg aranybarna nem lesz. Így intenzívebb ízt kap.

    8

    Tálald azonnal, opcionálisan egy kevés extra curry porral vagy kókusztejjel meglocsolva.

    A curry-s gofri remekül illik csirkéhez, zöldségekhez vagy akár egy egyszerű salátához is.