Készítsd elő az összetevőket: a fokhagymát hámozd meg és aprítsd finomra, a lime-okat facsard ki.
A lime-okat facsarás előtt görgesd át a pulton, hogy több levet nyerj ki belőlük.
Egy kis lábosban olvaszd meg a vajat közepes lángon. Vigyázz, hogy ne égjen meg, csak olvadjon meg szépen.
A vaj megégését elkerülheted, ha időnként megkevered, vagy alacsonyabb lángon olvasztod.
Add hozzá az aprított fokhagymát a vajhoz, és párold 1-2 percig, amíg illatos lesz.
A fokhagyma ne barnuljon meg, mert keserű ízt ad a szósznak.
Szórd bele a curryt, és keverd el alaposan, hogy a fűszerek kibontsák az aromájukat. Főzd további 1 percig.
A curryt folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le.
Öntsd hozzá a tejszínt, majd keverd össze a lime levével. Folyamatos keverés mellett főzd 3-5 percig, amíg a szósz enyhén besűrűsödik.
A tejszínt fokozatosan adagold, hogy a szósz ne csapódjon ki.
Ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés lime levet a frissebb ízért.
A sóval óvatosan bánj, mert a vaj is tartalmazhat sót.
Vedd le a tűzről, és hagyd kissé hűlni. Tálalhatod azonnal, vagy tárold légmentesen zárható edényben a hűtőben, ahol 2-3 napig eláll.
A szósz hűtőben tárolva besűrűsödhet, tálalás előtt egy kevés tejszínnel hígíthatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.