Currys tequilás chili barbecue szósz tálalva

Currys tequilás chili barbecue szósz

A currys tequilás chili barbecue szósz egy izgalmas és fűszeres mártás, amely a mexikói és az amerikai grillkonyha ízeit ötvözi. A tequila enyhe citrusos jegyei, a chili csípőssége és a füstölt paprika mélysége egyedi karaktert ad ennek a barbecue szósznak. Kiválóan illik grillezett húsokhoz, sült zöldségekhez és hamburgerhez. Ha még karakteresebb ízt szeretnél, próbáld ki egy csipet cayenne borssal vagy egy kevés lime lé hozzáadásával.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
50 ml Tequila
1 db Chili paprika
150 g Paradicsompüré
50 g Barna cukor
20 ml Worcestershire szósz
1 tk. Dijoni mustár
2 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
30 ml Almaecet
1 tk. Füstölt paprika
1 tk. Currypor
1 tk.
1 csipet Frissen őrölt fekete bors
20 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát és a fokhagymát hámozd meg, majd aprítsd finomra. A chili paprikát is vágd apróra.

    A chili erősségétől függően szabályozd a mennyiségét.

    2

    Egy közepes méretű serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon.

    Használhatsz más olajat is, például napraforgóolajat vagy repceolajat, ha nincs otthon olívaolaj.

    3

    Add hozzá az aprított hagymát és pirítsd 2-3 percig, amíg üveges nem lesz.

    Ne pirítsd túl a hagymát, mert megéghet és keserű ízt adhat a szósznak.

    4

    Tedd bele a fokhagymát és a chili paprikát, majd pirítsd további 1 percig.

    Vigyázz, a fokhagyma ne égjen meg.

    5

    Add hozzá a paradicsompürét, a barna cukrot, a Worcestershire szószt, a dijoni mustárt és az almaecetet, majd alaposan keverd el.

    A barna cukor helyett használhatsz mézet vagy juharszirupot is. Az almaecet helyett pedig citromlevet.

    6

    Szórd bele a füstölt paprikát, a curryport, a sót és a fekete borsot, majd főzd alacsony lángon 10 percig.

    A füstölt paprika adja a barbecue szósz jellegzetes ízét.

    7

    Öntsd hozzá a tequilát, majd főzd további 5 percig, hogy az alkohol elpárologjon és az ízek összeérjenek.

    A tequila hozzáadása előtt vedd le a serpenyőt a tűzről, mert az alkohol lángra lobbanhat.

    8

    Hagyd kicsit hűlni, majd turmixold simára vagy hagyd darabosan, ha rusztikus állagot szeretnél.

    A botmixerrel való pürésítéskor óvatosan dolgozz, mert a forró szósz fröcsöghet.

    9

    Tálald grillezett húsok, sült zöldségek vagy barbecue ételek mellé.

    A szósz hűtőben légmentesen záródó edényben tárolva 1 hétig eláll. Fogyasztás előtt melegítsd fel.