Dahi Puri csicseriborsóval tálalva joghurttal és tamarind szósszal

Dahi Puri csicseriborsóval

A Dahi Puri egy tradicionális indiai étel, amelyet különféle fűszerekkel és joghurttal tálalnak. A purik töltéséhez általában főtt csicseriborsót használnak, amely gazdag ízvilágot ad a fogásnak. A tamarind szósz enyhén savanykás ízével tökéletesen kiegészíti a joghurt frissítő hatását. Ezt az ételt az utcai árusok is gyakran kínálják Indiában, ahol az ízek és textúrák harmóniáját élvezhetjük egy falatban. Friss korianderrel tálalva ez egy igazán ínycsiklandó fogás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
12 db Puri
200 g Főtt csicseriborsó
200 g Joghurt
2 ek. Zöld koriander
2 ek. Tamarind szósz
1 tk. Cukor
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
0.5 tk. Chili por

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt csicseriborsót alaposan öblítsd le, és tedd félre.

    A csicseriborsót előző nap is beáztathatod, hogy gyorsabban megfőljön.

    2

    A purikat egy kicsit törd meg, hogy egy kis helyet hagyj a tölteléknek, majd töltsd meg a purikat a főtt csicseriborsóval.

    Ne törd túl erősen a purikat, mert akkor nem maradnak egyben.

    3

    A joghurtot tedd egy tálba, adj hozzá egy csipet sót, egy teáskanál cukrot, majd keverd simára.

    A cukor és a só segítenek kiemelni a joghurt frissítő ízét, ezért fontos az arányok pontos beállítása.

    4

    Tedd a joghurtot a csicseriborsós purikra, és locsold meg a tamarind szósszal.

    A tamarind szósz enyhén savanykás, ami jól kiegyensúlyozza a joghurt krémes ízét.

    5

    Szórd meg friss korianderrel, chili porral és frissen őrölt fekete borssal a tálalás előtt.

    A koriander friss íze kiemeli a joghurt és a tamarind szósz aromáját, míg a chili por egy kis csípősséget ad.