Ddalgi bingsu, friss eperrel, joghurttal és menta levelekkel tálalva

Ddalgi bingsu

A Ddalgi bingsu, amely a koreai bingsu desszert egyik változata, az egyik legnépszerűbb hűsítő desszert Dél-Koreában. Eredetileg a bingsu az olvasztott jeget és különféle édességeket kombinált, azonban az évek során egyre több ízesítést és változatot kapott. Az epres változat különösen friss és édes, amely a gyümölcsös édességet és a krémes joghurtot remekül ötvözi. Tökéletes desszert a forró nyári napokon, amikor egy könnyű és ínycsiklandó ételre vágysz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Friss eper
200 ml Joghurt
2 ek. Édesített kondenzált tej
1 tál Jégkockák
1 tk. Cukor
1 ág Friss menta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss epreket mosd meg, majd szeleteld fel apró darabokra.

    Az eper szárát vágd le, hogy a szeletek egyenletesek legyenek és könnyen eloszoljanak a desszerten.

    2

    A jégkockákat egy turmixgépbe tedd, és készíts belőlük finom, apró jégdarabokat, hogy a bingsu textúrája megfelelő legyen.

    A jégkockákat ne aprítsd túl finomra, mert akkor elveszti a ropogós állagát, amit a bingsuhoz szeretnénk.

    3

    Egy tálba tedd az apróra tört jeget, majd öntsd rá a joghurtot és az édesített kondenzált tejet.

    A joghurtot válaszd ízesítetlenül vagy egy kis vaníliával, hogy ne túl édes legyen a bingsu.

    4

    Alaposan keverd össze a joghurtot és a kondenzált tejet a jéggel, hogy minden falatba egyenletesen eloszoljon a krémes, édes íz.

    Használj egy spatulát vagy kanalat, hogy jól összekeverd, így az édes íz minden falatra eljut.

    5

    Tálald a bingsut egy nagyobb tálban vagy egy mélyebb tálkában, majd szórd rá az előkészített eperdarabokat.

    A friss eper nemcsak ízesíti, hanem szép színt is ad a desszertnek.

    6

    Díszítsd a bingsut friss mentalevelekkel, és egy kevés cukorral, hogy még finomabb és ínycsiklandóbb legyen.

    A menta frissessége és aromája remekül illik az édes eperhez és a joghurthoz.