Dél-amerikai gofri dulce de leche-vel és kókusszal

Dél-Amerikai Ihletésű Gofri

A dél-amerikai ihletésű gofri egy gazdag és egzotikus édesség, amely a régió ikonikus ízeit ötvözi. A dulce de leche karamellás krémje, a friss banán és a pirított kókusz tökéletes harmóniát alkot. Dél-Amerikában a dulce de leche az egyik legkedveltebb édesség, amely számos desszert alapja. Ez a recept egy különleges és ínycsiklandó változat, amely tökéletes választás egy finom desszerthez vagy akár reggeli különlegességként!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
250 ml Tej
2 db Tojás
40 g Kristálycukor
10 g Sütőpor
1 csipet
50 g Olvasztott vaj
100 g Dulce de leche
100 g Friss banán
30 g Pirított kókuszreszelék
50 g Étcsokoládé darabok
100 ml Tejszínhab

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót egy nagy tálban összekeverjük.

    Használj szitát a liszthez, hogy elkerüld a csomósodást a tésztában.

    2

    A tojásokat egy másik tálban enyhén felverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olvasztott vajat. Jól elkeverjük.

    A vaj ne legyen túl forró, amikor a tejhez adod, mert megfőzheti a tojásokat.

    3

    A nedves hozzávalókat fokozatosan a száraz hozzávalókhoz öntjük, miközben folyamatosan keverjük, hogy homogén tésztát kapjunk.

    Ne keverd túl a tésztát, mert akkor a gofri kemény lesz.

    4

    A gofrisütőt előmelegítjük, majd egy kevés olajjal vagy vajjal megkenjük, hogy a gofri ne ragadjon le.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd fel, mielőtt elkezded a sütést.

    5

    Egy merőkanállal a tésztából annyit öntünk a sütőbe, hogy az egyenletesen elterüljön, majd 3-5 percig sütjük, amíg aranybarnára pirul.

    A sütési idő a gofrisütőtől függően változhat, figyelj rá, hogy ne égjen meg.

    6

    A kész gofrikat rácsra tesszük hűlni, hogy kívül ropogós, belül pedig puha maradjon.

    A rácson hűtés segít megőrizni a gofri ropogós állagát.

    7

    A gofrikat dulce de leche krémmel, friss banánszeletekkel, pirított kókuszreszelékkel és egy kevés olvasztott étcsokoládéval díszítjük.

    A dulce de leche-t helyettesítheted karamell szósszal is.

    8

    Tálaláskor tejszínhabbal és további kókuszreszelékkel megszórva kínáljuk.

    A tejszínhabhoz adhatsz egy kevés rumot vagy kókuszlikőrt a még egzotikusabb ízhatásért.