Egy nagy tálban keverd össze a darált sertéshúst, az apróra vágott vöröshagymát, a gyömbért, a fokhagymát, a szójaszószt, a szezámolajat, a tojást, a sót és a borsot. Alaposan dolgozd össze a hozzávalókat.
A töltelék ízének fokozásához adj hozzá egy kevés aprított kínai kelkáposztát vagy vizitormát.
Fogj egy wonton lapot, helyezz egy kis kanálnyi tölteléket a közepére. Hajtsd össze, és csípd össze a széleit, hogy a gombóc szorosan záródjon.
A szélek összeragasztásához használj egy kis vizet vagy felvert tojást. Így biztosan nem nyílnak szét a gombócok főzés közben.
Egy gőzpárolótálat bélelj ki sütőpapírral vagy káposztalevelekkel, hogy a gombócok ne ragadjanak le.
Ha nincs sütőpapírod, enyhén olajozd be a pároló alját.
Helyezd a gombócokat a párolóba, ügyelve arra, hogy ne érjenek egymáshoz. Gőzöld őket 10-12 percig, amíg a töltelék teljesen átfő.
Ne pakold túl a párolót, mert akkor a gombócok nem fognak egyenletesen átsülni. Ha sok gombócot készítesz, párold több adagban.
Tálald a dim sumot frissen, szójaszósszal vagy chili olajjal. Szórd meg aprított zöldhagymával.
Készíthetsz hozzá mártogatóst is: keverj össze szójaszószt, rizsecetet, szezámolajat és egy kis reszelt gyömbért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.