Mosd át alaposan a jázmin rizst hideg vízben, amíg a víz tiszta nem lesz. Ez segít eltávolítani a felesleges keményítőt, így a rizs pergősebb marad.
A rizst többször is öblítsd át, amíg a víz teljesen tiszta nem lesz.
Egy közepes lábosban forrald fel a vizet egy csipet sóval, majd add hozzá a rizst. Fedő alatt, alacsony lángon főzd 12-15 percig, amíg teljesen megpuhul.
Fontos, hogy alacsony lángon főzd, különben a rizs leéghet.
Amíg a rizs fő, vágd fel a görögdinnyét kisebb kockákra, és vágd apróra a friss mentát. A mandulát száraz serpenyőben pirítsd aranybarnára 2-3 perc alatt.
A mandulát folyamatosan kevergesd, hogy egyenletesen piruljon.
Amikor a rizs elkészült, öntsd hozzá a kókusztejet és a mézet, majd keverd össze alaposan.
A kókusztej és a méz mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ha édesebben szereted, adj hozzá több mézet.
Add hozzá a görögdinnyét és a pirított mandulát, majd óvatosan keverd össze, hogy a dinnye ne törjön össze.
Nagyon óvatosan keverd, hogy a dinnye ne törjön össze, különben pépes lesz.
Szórd meg friss mentával, és tálald hűtve vagy langyosan, desszertként vagy könnyű nyári köretként.
A menta helyett bazsalikomot is használhatsz, vagy akár mindkettőt egyszerre. A dinnye ízét jól kiegészíti.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.