Diós csokis torta pirított dióval díszítve

Diós csokis torta

A Diós csokis torta egy igazi klasszikus desszert, amely tökéletes választás minden alkalomra. A darált dió gazdag íze és a csokoládé intenzitása tökéletes harmóniát alkot, miközben a puha tortalapok és a tejszín könnyedséget kölcsönöznek a desszertnek. A pirított dió díszítésként ropogósságot ad, amely tovább fokozza az ízélményt. Tálald ünnepi alkalmakkor vagy családi összejöveteleken, hogy mindenki élvezhesse ezt az ínycsiklandó desszertet.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
2800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Darált dió
150 g Étcsokoládé
100 g Vaj
150 g Cukor
4 db Tojás
100 g Liszt
1 tk. Sütőpor
200 ml Tejszín
50 g Porcukor
50 g Pirított dió

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy 22 cm-es tortaformát sütőpapírral.

    A sütőpapír segít abban, hogy a torta ne ragadjon le és könnyen ki tudd venni a formából.

    2

    Olvaszd fel az étcsokoládét és a vajat vízgőz felett, majd hagyd kissé hűlni.

    Fontos, hogy a tál ne érjen a vízbe, különben a csokoládé megéghet. Ha mikróban olvasztod, 30 másodpercenként keverd meg.

    3

    A tojásokat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá az olvasztott csokoládét és vajat.

    A tojásokat legalább 5 percig keverd, amíg világosabb és habosabb nem lesz. Így a tészta könnyebb lesz.

    4

    Keverd össze a darált diót, a lisztet és a sütőport, majd add a tojásos keverékhez.

    A darált diót érdemes előtte megpirítani, hogy intenzívebb legyen az íze. A száraz hozzávalókat szitáld át, hogy ne legyen csomós a tészta.

    5

    Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, és süsd 30-35 percig, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán jön ki. Hagyd kihűlni a formában.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj oda. Ha a teteje nagyon barnul, takard le alufóliával. A tortát hagyd teljesen kihűlni a formában, mielőtt kivennéd.

    6

    A tejszínt verd kemény habbá a porcukorral.

    A tejszín legyen nagyon hideg, így könnyebben felverődik. Használj habfixálót, hogy tartósabb legyen a hab.

    7

    Vágd a tortát vízszintesen két rétegre. Kend meg az alsó réteget a tejszínnel, majd helyezd rá a felső réteget.

    A tortát csak teljesen kihűlve vágd ketté, különben könnyen morzsolódik. A tejszínt egyenletesen oszlasd el.

    8

    Díszítsd a torta tetejét olvasztott csokoládéval és pirított dióval. Tálalás előtt tedd hűtőbe legalább 1 órára.

    Az olvasztott csokoládét vízgőz felett vagy mikróban olvaszd meg. A pirított dió intenzívebb ízt ad.