Diós-kecskesajtos bagel tálalva

Diós-kecskesajtos bagel

A bagel eredete egészen a 17. századi Lengyelországig vezethető vissza, ahol a zsidó közösség népszerű pékáruként készítette. Az évek során világszerte népszerűvé vált, és rengeteg változatban elkészíthető. A kecskesajt és a dió kombinációja egy tökéletes ízkombináció, amelyet a méz édessége még jobban kiemel. Ez a recept ideális egy gyors reggelihez vagy egy könnyed ebédhez, amely egyensúlyba hozza a sós és édes ízeket. A pirított bagel ropogós külsővel és puha belsővel rendelkezik, amely tökéletes alapot ad ennek a gourmet szendvicsnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Bagel
100 g Kecskesajt
50 g Dió
2 ek. Méz
30 g Rukkola
1 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd ketté a bagelt, majd pirítsd meg enyhén egy száraz serpenyőben vagy kenyérpirítóban, amíg aranybarna nem lesz.

    A serpenyőben pirítva figyelj, hogy ne égjen meg a bagel. A kenyérpirító gyorsabb és egyenletesebb eredményt ad.

    2

    A diót durvára vágd, majd egy száraz serpenyőben pirítsd pár percig, hogy intenzívebb íze legyen.

    A dió pirításakor figyelj oda, mert könnyen megég. Folyamatosan kevergesd, és vedd le a tűzről, ha már illatozik.

    3

    A kecskesajtot morzsold kisebb darabokra egy tálba. Ha krémesebb állagot szeretnél, keverj hozzá egy kis olívaolajat.

    A kecskesajtot szobahőmérsékleten könnyebb morzsolni. A krémesebb állag érdekében használj lágyabb kecskesajtot.

    4

    A pirított bagel alsó felére helyezd a rukkolát, majd szórd rá a kecskesajtot és a pirított diót.

    A rukkolát alaposan mosd meg és szárítsd le, mielőtt a bagelre teszed.

    5

    Locsold meg mézzel, majd ízlés szerint sózd és borsozd.

    A méz mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Használj minőségi mézet a legjobb ízélményért.

    6

    Helyezd rá a bagel tetejét, majd enyhén nyomd össze, hogy az ízek összeérjenek. Azonnal tálalhatod!

    A bagelt azonnal tálald, hogy a rukkola friss és a bagel ropogós maradjon.