Keverd össze a lisztet, a vajat és a cukrot, majd add hozzá a tojást, és gyúrd tésztává. Tedd hűtőbe 30 percre.
A vajat hidegen, kockákra vágva add a liszthez. A hűtés segít, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki kosárkaformákat.
A formákat liszttel is meghintheted a vajazás után, így biztosan nem ragadnak le a kosárkák.
Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, és szaggass belőle köröket. Nyomkodd a tésztát a kosárkaformákba.
Ha a tészta nagyon ragadna, lisztezd be a nyújtódeszkát és a nyújtófát.
A diót keverd össze a tejjel, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd töltsd meg a kosárkákat a diós keverékkel.
A diót durvára vágd, ne darálj. Így rusztikusabb lesz a töltelék.
Süsd a kosárkákat 15-20 percig, amíg aranybarnák lesznek.
Figyeld a kosárkákat sütés közben, mert a dió könnyen megéghet.
Hűtsd le a kosárkákat, majd porcukorral megszórva tálald.
A kosárkákat teljesen hűtsd ki, mielőtt megszórod porcukorral, különben a porcukor elolvad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.