Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütő előmelegítése fontos, hogy a scone egyenletesen süljön meg. A sütőpapír megakadályozza, hogy a scone leragadjon a tepsire.
Egy nagy tálban keverd össze a teljes kiőrlésű lisztet, a sütőport és a csipetnyi sót.
A sütőport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljen a tészta.
A hideg vajat kockázd fel, majd gyors mozdulatokkal morzsold el a lisztes keverékben, amíg egyenletes, morzsás állagú nem lesz.
A vaj legyen nagyon hideg, mert így nem olvad meg idő előtt, és a scone omlósabb lesz. A morzsolást végezd gyorsan, hogy a vaj ne melegedjen fel túlságosan.
A diót durvára vágd fel, majd keverd a lisztes keverékhez.
A dió íze jobban érvényesül, ha sütés előtt enyhén megpirítod.
Egy külön tálban verd fel a tojást, add hozzá a mézet és a tejet, majd keverd össze.
A tojást alaposan verd fel, hogy a scone szép színt kapjon.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd addig, amíg egy egységes, kissé ragacsos tésztát nem kapsz. Ne keverd túl, hogy a scone könnyű és omlós maradjon!
A túlkeverés kemény scone-t eredményez, ezért csak addig keverd, amíg a hozzávalók össze nem állnak.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 2 cm vastagságúra, majd egy éles késsel vágd fel háromszögekre vagy korongokra.
A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon. A tészta vastagsága befolyásolja a scone állagát; a vastagabb scone puhább, a vékonyabb ropogósabb lesz.
Helyezd a scone-okat a sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 15-18 percig, amíg aranybarnára sülnek.
A sütési idő függ a sütőtől, ezért figyelj a scone színére. Akkor jó, ha aranybarna.
Hagyd hűlni pár percig, majd tálald mézzel vagy vajjal.
A frissen sült scone a legfinomabb. Ha kihűlt, melegítsd fel kicsit sütőben vagy mikrohullámú sütőben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.